Review

Voorzetlens B+W Macro Dioptrie 4

Het mag bekend zijn dat ik erg graag een beetje experimenteer. Nu heb ik wel een macrolens, maar toch wilde ik ook een kennismaken met voorzetlenzen, stukjes vergrootglas die je als een filter op de lens schroeft. Ik heb het over de B+W Macro Dioptrie 4 voorzetlens. Voorzetlens B+W Macro Dioptrie 4Wat is er dan leuker om een vergelijking te maken. Nu kan ik de voorzetlens wel op de macrolens schroeven, maar die heeft niet iedereen en geeft dus niet echt een goed beeld van van iemand met bijvoorbeeld een kitlens nu met zoiets kan. Dus heb ik een spin opgezocht die heerlijk in zijn web zat te zonnen. Helaas waaide het toch een beetje, dus het was best moeilijk om een beetje scherpe foto's te maken. Ik heb dus een foto gemaakt met de Nikon D300 en de kitlens Sigma 18-55mm. Niks bijzonders dus. Zover mogelijk ingezoomd en zo dichtbij mogelijk. Daarna heb ik de B+W Macro voorzetlens erop geschroefd en hetzelfde nogmaals gedaan. Een eigenschap van dit soort lenzen is dat de focusafstand wat kleiner wordt. En je dus nòg dichter op zo'n spin komt te zitten... Hieronder zie je het resultaat, ik heb ze bijgesneden in dezelfde verhouding. Ga met je muis maar over de foto en je ziet het verschil in vergroting. Ik vind het effect nog behoorlijk groot, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Deze voorzetlens is te koop bij FotokoopjesNL voor slechts € 17,50 dus daar kun je je geen buil aan vallen, mocht je het eens willen uitproberen.