Lange Sluitertijd IJsselbrug Zwolle
15 november 2012 
1 min. leestijd

Lange Sluitertijd IJsselbrug Zwolle

Het blijft een favoriete bezigheid van me: bezig zijn met water. De ene keer in de vorm van druppels, de andere keer in de vorm van verstilde oppervlakten. Deze keer was het de beurt voor lange sluitertijd fotografie. Hetty en ik moesten wat familie- en vriendenbezoekjes afleggen in de buurt van Zwolle. De bedoeling was dat we ook nog genoeg tijd overhielden om de herfst (toen stond alles nog in volle glorie) daar in de regio vast te leggen. Helaas liep het allemaal wat uit en bleef er niet meer dan een klein uurtje over. Moeilijke keuze: de stad uit en toch nog op zoek naar de herfstplaat met het risico van te weinig tijd, of toch maar in de buurt blijven en iets anders fotograferen. We kozen voor het laatste. En zo kwamen we uit bij de IJsselburg in Zwolle. Het was eind van de middag, er stond een windje en het was bitter koud. Hetty, die normaal de beste doorbijter is, zat deze keer als eerste in de auto. Nu was ik dus een keer de bikkel :-) Afijn, standaard recept voor lange sluitertijd: het 9-stops Hoya ND-filter op de kitlens. De verdere instellingen: ISO 100, f/16 en sluitertijden die varieerden van 30s (1), 240s (2) en 90s (3). Alle foto's zijn naderhand eens goed onder de loep genomen in Lightroom en soms ook NIK Color Efex Pro. Uiteindelijk zijn dit de resultaten. Voor wie ook op Facebook zit zal er wel een paar herkennen. Die had ik al eens eerder laten zien. Wil jij dat ook niet missen, klik dan even op de Vind ik Leuk knop. Wat vind jij er van? Een tweet of Vind ik Leuk kan ik wel waarderen. :-) Klik op de foto voor groot formaat! Lange Sluitertijd Fotografie bij de IJsselbrug te Zwolle Lange Sluitertijd Fotografie bij de IJsselbrug te Zwolle Lange Sluitertijd Fotografie bij de IJsselbrug te Zwolle
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Robert-1968
Door

Robert-1968

op 20 Nov 2012

Prachtige foto's hoor, heb zelf ook een nd filter besteld ben benieuwd wat dat oplevert.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 20 Nov 2012

Het is op zich niet zo moeilijk. Welk filter heb je besteld?

Hans
Door

Hans

op 02 Dec 2012

Inderdaad erg fraaie opnames en nabewerking! Sinds kort ben ik het bezit van de big stopper van Lee en ben met veel plezier aan het experimenteren met lange sluitertijd fotografie. Daarnaast heb ik ook sinds kort de Pro bundel van NIK Efex. Groet, Hans Brongers

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 03 Dec 2012

Een Big Stopper is mooi spul, Hans! Samen met de bundel van Nik heb je een zeer krachtig pakket in handen. En nu komt natuurlijk het belangrijkste: DOEN... Veel plezier en succes!

Amy Nijenhuis
Door

Amy Nijenhuis

op 02 Jun 2013

Die 2e spreekt mij heel erg aan! Mooie foto's, ik ga ook eens oefenen met lange sluitertijden, hoe meer foto's ik ervan zie hoe gaver ik het vind!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 03 Jun 2013

Het is ook erg gaaf om te doen! Heb je grijsfilters?

Reactie plaatsen