Mijn Tips voor Macrofotografie
24 maart 2023 
2 min. leestijd

Mijn Tips voor Macrofotografie

Binnenkort gaat het macroseizoen weer in volle gang. Hier en daar zie je al wat kleine insecten, maar in het algemeen is het nog wat koud. Maar een paar warme dagen en de boel explodeert! Mijn camera met macrolens staat al klaar, de jouwe ook? Reden genoeg om alle tips nog eens te doorlopen. Ik heb even gezocht op de site en een aantal artikelen verzameld die betrekking hebben op macrofotografie of tips geven over macrofotografie. Natuurlijk zullen er best wil tips tussen staan die elkaar wat overlappen, maar dat mag de pret niet drukken. ;-) Laat ik als eerste beginnen met de tiplijsten: hier geef ik 10 top tips macrofotografie weg, en in deze post nog eens al deze macrofotografie tips. Verzamelde Tips over Macrofotografie Natuurlijk gaat het niet alleen maar om lijstjes met tips. Een heel belangrijk, maar ook lastig onderwerp binnen macrofotografie is het fenomeen scherptediepte. En waar moet je ook al weer op letten bij het maken van een extreme close up? Mocht je er nog geen genoeg van hebben dan kun je hier nog meer lezen over scherptediepte en macrofotografie. Verzamelde Tips over Macrofotografie Maar weet je nog hoe het allemaal zit met het leggen van de juiste focus? Ok, ik geef het meteen toe, je moet wel een beetje kunnen volhouden als je resultaten wilt zien. Niets voor niets dus! Nou, vooruit dan, om het af te leren hier nog een lijstje met 7 macrofotografie tips om beter insecten te fotograferen! Verzamelde Tips over Macrofotografie In deze post kun je zien welke resultaten je zoal kunt behalen tijdens mijn workshops, als is het nu nog wat vroeg in het seizoen, de eerste insecten komen al tevoorschijn zodra het zonnetje zich laat zien. Verzamelde Tips over Macrofotografie Het zal ook niet zo lang meer gaan duren voordat de eerste uitsluipende libellen zich laten zien. Dat is echt een geweldig fenomeen. Zowel om dit wonder van de natuur met eigen ogen te zien als ook het vastleggen daarvan. Hou je van macrofotografie, probeer het dan eens! Verzamelde Tips over Macrofotografie En als allerlaatste hier een overzicht van mijn verzameld macrowerk van vorig jaar en van onze trips naar Oostenrijk (ja, ook daar doen we aan macrofotografie!). Ik popel in elk geval om weer de natuur in te gaan om al het kleine werk later in het groot weer te kunnen geven! Jij ook? Verzamelde Tips over Macrofotografie
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Cornelis Scholma
Door

Cornelis Scholma

op 15 Mar 2017

Bedankt Peter. Hier kan ik wat mee.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 15 Mar 2017

Fijn om te horen, Cornelis!

Reactie plaatsen