Over Ons bij de Merwede

Over Moor Fotografie

#vriendenmetdecamera

Wij helpen jou aan betere foto’s èn meer fotoplezier!

Moor Fotografie is er om jou als hobby/amateur fotograaf te ondersteunen, helpen en inspireren. Dat doen we door de beste tips en technieken te delen.
Download ons boek “nooit meer een onscherpe natuurfoto maken”, volg onze blog en snuffel door de inspiratiebeelden.

Het is onze missie om iedereen #vriendenmetdecamera te maken en te verbinden in onze bruisende Fotografie Praktijkschool. We ondersteunen jou daar via een vriendelijke en levendige community èn de nodige video’s. Zo komt voor jou elke foto binnen handbereik.

Wie zijn de gezichten achter Moor Fotografie?

Fotograaf Peter van Veen

Peter van Veen

Peter is het gezicht naar buiten toe en hij is degene die alle (video)lessen maakt. Hij fotografeert al sinds de eerste digitale toestellen opkwamen. Fotografeert met Nikon en is een fotografische alleseter. Hij is graag bezig met de technische kant van fotografie. Ingewikkelde zaken gemakkelijk brengen is zijn credo.

Hetty van Veen

Hetty van Veen

Hetty blijft het liefst achter de camera, wel zo veilig. Ze is wat later begonnen met fotograferen. Eerst met een spiegelreflex en later overgeschakeld naar de telefoon. Die geeft haar de nodige creatieve vrijheid en veel minder de noodzaak om technisch met de camera bezig te zijn. Ze is graag op zoek naar kleine bloemetjes en diertjes.

Onze diensten

Blog vol informatie

bomvol over fotografie en fotobewerking

Fotografie Praktijkschool

voor iedereen die fotografeert

IJsblokjes

voor splash- en foodfotografie

Fotohulp

eerste hulp bij fotoproblemen

Moor Familie

een bruisende community

Clubdagen

gezellig ontspannen offline contact

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Jaap Buijs
De Praktijkschool bevalt mij heel goed. Rustig en met goede feedback die je vooral vooruit helpt en prikkelt. Heel blij mee!
Testimonial Jaap
Ms. Nameless
Add Your Stars
Harry Bronkema
Hier kan ik mijn kennis over fotografie goed aanscherpen. Ook de tips over fotobewerking zijn erg handig. De Clubdag laatst was vooral ontspannen en gezellig!
Testimonial Harry
Ms. Nameless
Add Your Stars
Gerard Sanders
Juist voor deze hulp ben ik hier lid geworden. Door te leren van jullie feedback en daar mijn voordeel uit te halen.
Testimonial Gerard
Ms. Nameless
Add Your Stars
Martin Tromp
Dankzij jullie Praktijkschool heb ik een fotoreportage mogen maken. Het betaalt zich meteen al uit, waarvoor mijn dank!
Testimonial Martin
Ms. Nameless
Add Your Stars

Het verhaal achter Moor Fotografie

Moor Fotografie Hetty

van Photoshop naar iPhone

Of hoe ik liever achterstevoren werk
Van jongs af aan heeft mijn karakter iets tegendraads. Wordt ik naar links geduwd, dan ga ik naar rechts. Enzovoort. Je begrijpt wel wat ik bedoel hè?  Nou, zo ging het ook met fotograferen. Waar Peter begon met het maken van foto’s en daarna leerde bewerken, begon ik juist met het bewerken van foto’s. Veelal tot kaarten of andere eigen creaties. Knutselen met Photoshop noemde ik dat. Plaatjes haalde ik overal en nergens vandaan of ik gebruikte foto’s die ik weer van anderen kreeg.


Totdat goed niet meer goed genoeg was
Op een gegeven moment vond ik de kwaliteit van gekregen beelden niet meer goed genoeg. Toen was de tijd rijp om zelf de camera ter hand te nemen. Ik kreeg een spiegelreflex en raakte in die tijd helemaal verslingerd aan macrofotografie. Zelfs mijn angst voor spinnen is hiermee verdwenen!


Creatieve vrijheid boven de techniek
Ik ben nooit een ster in het technische van het fotograferen geweest. Dat liet ik liever aan Peter over. Vrij zijn in wat ik wil doen zonder beperkt te worden door techniek staat bij mij hoog in het vaandel. Toen ik dan ook mijn eerste iPhone kreeg en kon werken met allerlei apps en de directe mogelijkheid om vanalles te delen was ik verkocht. En dat is tot op heden gebleven!

Grote Roerganger

Ik moet zo’n jaar of 14 geweest zijn toen een oom aan mij vroeg: “wat wil je eigenlijk voor werk gaan doen?” En let wel, ik zat toen net in Mavo-2. Wist ik veel. “Iets met computers”, zei, want dat leek me wel interessant. Op een Commodore64 was het leven een stuk spannender, zo dacht ik.

Van een tijd waarin een computer nog een ding was wat in weinig huizen te vinden was, naar het huidige tijdperk waarin elke brugpieper een apparaat in de broekzak heeft wat vele malen meer kan dan ik met mijn eerste PC van kon dromen. Wist ik veel!

Na een carrière in administratie, finance en detachering vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Een digitale spiegelreflexcamera was inmiddels in huis gekomen, zowel Hetty als ik waren er fanatiek mee bezig. Omdat ik het erg leuk vond om mijn opgedane kennis te delen had ik een blog opgestart.

Want heel veel informatie was er nog niet te vinden in die digitale pioniersfase. Internet was nog niet zo ontwikkeld zoals het nu is. Even een uitleg video bekijken was er niet bij. De meeste kennis en ervaring hebben we samen opgedaan door heel veel te lezen en te gaan DOEN.

Een aantal jaren heb ik ervaring opgedaan door het geven van fysieke workshops. Lekker met een kleine groep het veld in. Later kwamen daar wat online cursussen bij en zo langzamerhand ontstond het idee om een online fotografieschool te maken.

En met een fotografieschool bedoel ik niet een cursusfabriek. Nee, juist de combinatie met het DOEN moest centraal komen te staan. En uit dat idee is de Fotografie Praktijkschool geboren. Daar hebben we al onze kennis in gestopt, zijn we actief met maandthema’s en opdrachten en het geven van feedback en maken we ook de verbinding tussen online en offline.

Iedereen goed bezig tijdens een clubdag van de Fotografie Praktijkschool

Maar fotograferen is veel meer dan op een knopje drukken, fotograferen is ook verbinden

Met elkaar. Met mensen die, net als jij, dolgraag mooie foto’s willen maken. Want geef toe, het is toch altijd leuk om een beetje lof te oogsten als je een bijzonder goede foto gemaakt hebt. En misschien zegt je partner wel dat het erg mooi is, maar hetzelfde enthousiasme deel je vaak niet. Het is zo leuk om het resultaat met anderen te delen. Om feedback te krijgen, complimenten te ontvangen, maar ook om anderen te inspireren en om geïnspireerd te worden. Fotograferen is zoveel meer dan alles gereed maken, op het knopje drukken en het resultaat op social media delen. Fotograferen en foto’s bekijken is ook samen bezig zijn. Dat zien we ook altijd als we een offline clubactiviteit hebben. En precies dat wilden we ook graag online. Een hechte Community creëren. Een véél groter netwerk uitbouwen dan alleen een straal om ons dorp. En zo onstond de Fotografie Praktijkschool. Een manier om alle foto’s samen te brengen.

De Fotografie Praktijkschool

Hèt platform voor iedereen die betere foto’s wil maken.

Een glimp van de inhoud die je in de Fotografie Praktijkschool vindt