Strobist: Druppels en een Flitser
29 februari 2012 
1 min. leestijd

Strobist: Druppels en een Flitser

Strobist Druppels en een Flitser BelichtingsdiagramDeze week ben ik een middag bezig geweest met het verfijnen van een populair onderdeel van de online workshop Strobist Fotografie: druppelfotografie. Zo heb ik onder andere een andere lichtopstelling uitgeprobeerd. De flitser staat nu achter de druppelopstelling en flitst door een diffusiescherm heen. In combinatie met één of meerdere kleurgels op deze flitser levert dat verrassend mooie platen op. Daarnaast heb ik ook een nieuw soort druppelinstallatie getest: de bekende infuuszak. Dankzij een meedenkende cursist van een eerdere Strobist workshop ben ik in het bezit gekomen van een infuuszak. (dankjewel nogmaals, Betty!) Het fijne daarvan is dat je de druppelsnelheid perfect kunt regelen. De ga ik voortaan dus gebruiken, dat is wel duidelijk na deze 'oefening'.
Volgende keer wil ik iets met een andere vloeistof gaan doen. Maar eerst zijn hier enkele resultaten van een middag waterdruppels fotograferen. Wat vind je er van? Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Robbie Veldwijk
Door

Robbie Veldwijk

op 29 Feb 2012

Wat een super mooie resultaten zeg! Mooi licht en gespeeld met de kleuren in de achtergrond! Dit lijkt mij zeker wel een keer leuk om te doen, maar geen tijd geen tijd :-)

Bjorn van der Neut
Door

Bjorn van der Neut

op 01 Mar 2012

Die 4de vind ik erg mooi omdat de kleuren precies in het midden gescheiden zijn in de water druppels.

Derk Jansen
Door

Derk Jansen

op 01 Mar 2012

Het resultaat mag er wezen Peter, deze opstelling heb ik nog niet uit geprobeert. Ik gebruik een intercontinentiezak, daar heb ik een kleine kraan op gezet, dit werkt ook aardig.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 23 Mar 2012

En, heb je al vorderingen gemaakt Derk?

Derk Jansen
Door

Derk Jansen

op 23 Mar 2012

Ik heb heb een druppel foto op Moorfotografie geplaatst, druppel melk tegen een blauwe achtergrond

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 24 Mar 2012

Ah, gezien en ik heb er inmiddels op gereageerd.

jantje grooten
Door

jantje grooten

op 03 Mar 2012

Ooooooh! en: Waaaauw!! M.a.w.: wat geweldig mooie resultaten. Ik wil toch binnenkort eens een keer met druppels aan de slag, ben al blij met 1 goede foto! (en natuurlijk heb ik ook geen tijd. Wie heeft dat nu wel, tegenwoordig? :-))

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 23 Mar 2012

Dank voor je reactie en compliment Jantje! Als je ergens aandacht aan besteedt en gaat doen word je er vanzelf beter in. En die tijd... ja die tijd moet je maken. Vind ik. Zet er maar eens prio voor, dan ziet het er ineens heel anders uit. Succes!

Reactie plaatsen