Fotografie

Strobist: Druppels en een Flitser

Strobist Druppels en een Flitser BelichtingsdiagramDeze week ben ik een middag bezig geweest met het verfijnen van een populair onderdeel van de online workshop Strobist Fotografie: druppelfotografie. Zo heb ik onder andere een andere lichtopstelling uitgeprobeerd. De flitser staat nu achter de druppelopstelling en flitst door een diffusiescherm heen. In combinatie met één of meerdere kleurgels op deze flitser levert dat verrassend mooie platen op. Daarnaast heb ik ook een nieuw soort druppelinstallatie getest: de bekende infuuszak. Dankzij een meedenkende cursist van een eerdere Strobist workshop ben ik in het bezit gekomen van een infuuszak. (dankjewel nogmaals, Betty!) Het fijne daarvan is dat je de druppelsnelheid perfect kunt regelen. De ga ik voortaan dus gebruiken, dat is wel duidelijk na deze 'oefening'.
Volgende keer wil ik iets met een andere vloeistof gaan doen. Maar eerst zijn hier enkele resultaten van een middag waterdruppels fotograferen. Wat vind je er van? Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser Strobist Druppels en een Flitser