Strobist Experiment met Bubbels II
08 maart 2012 
1 min. leestijd

Strobist Experiment met Bubbels II

Nadat ik gisteren heel enthousiast bezig ben geweest met strobist fotografie - tulp in de bubbels was het vandaag tijd voor een vervolg. De meeste tulp-bubbelfoto's heb ik helaas weg moeten gooien, omdat de scherpte er meestal nèt naast zat. Het blijkt dus niet altijd goed te zien op het LCD-scherm van de camera. Voor mij in elk geval niet, maar ik word tenslotte ook al een dagje ouder... Gelukkig had Hetty nog wat rozen in een vaas staan, waarvan ik er eentje dankbaar heb 'geleend'. De tulp was niet meer bruikbaar en ik had het idee van deze foto in mijn hoofd zitten met een roos, dus...
Strobist Experiment Roos Water Bubbels SetupDe setup voor deze foto's is al doende opgebouwd. Ik ben begonnen met een flitser aan weerszijden van de vaas en een gekleurde plaat papier erachter. Daarna heb ik de DIY striplight erboven gehangen en een flitser er schuin voor gezet. Als finale setup heb ik de plaat papier vervangen door een diffusiescherm (onderdeel van een reflectiescherm) en daarachter een flitser geplaatst, soms voorzien van een kleurgel. Hoewel ik nog niet helemaal tevreden ben, vind ik de resultaten al beter dan die van gisteren. Toch wil ik enkele resultaten met je delen. Wat vind je er van? Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Robbie Veldwijk
Door

Robbie Veldwijk

op 12 Mar 2012

Gaaf die resultaten! De tweede vind ik echt prachtig!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 12 Mar 2012

Dankjewel Robbie, het is ook erg leuk om te doen!

yvonne incanto images
Door

yvonne incanto images

op 14 Mar 2012

dit is prachtig gedaan, vooral de verschillende kleurtjes en de bubbeltjes aan de roos, hier kan ik een hoop van leren. Hopelijk zijn mijn tulpen nog te gebruiken in het weekend..eerst nog even in de vriezer leggen..?? geeft dat misschien nog meer bubbels..Groetjes Von

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 20 Mar 2012

Dankjewel Yvon! Er staat een foto van de setup bij, dus het is alleen maar een kwestie van nadoen. En welke bloemen het zijn, ach dat maakt niet eens zoveel uit. De bubbels hechten overal aan.

Carolina
Door

Carolina

op 20 Mar 2012

Hoi, ik kom net van je zoompagina. Leuk dat je uitlegt hoe je dit hebt gedaan. Prachtige resultaten. Ik vind zelf de eerste uit de serie die je hier hebt staan het mooist, met die donkere achtergrond.groet, Carolina

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 20 Mar 2012

Dank voor je reactie Carolina! Ik probeer hier veel van mijn kennis te delen, kijk maar eens rond. De donkere achtergrond is ook één van mijn favorieten, maar ook gelijk de lastigste om te maken. En daarnaast werk ik heel vaak met kleuren in de achtergrond. Met kleurgels gaat dat heel gemakkelijk.

Reactie plaatsen