Fotografie

Strobist Experiment met Bubbels II

Nadat ik gisteren heel enthousiast bezig ben geweest met strobist fotografie - tulp in de bubbels was het vandaag tijd voor een vervolg. De meeste tulp-bubbelfoto's heb ik helaas weg moeten gooien, omdat de scherpte er meestal nèt naast zat. Het blijkt dus niet altijd goed te zien op het LCD-scherm van de camera. Voor mij in elk geval niet, maar ik word tenslotte ook al een dagje ouder... Gelukkig had Hetty nog wat rozen in een vaas staan, waarvan ik er eentje dankbaar heb 'geleend'. De tulp was niet meer bruikbaar en ik had het idee van deze foto in mijn hoofd zitten met een roos, dus...
Strobist Experiment Roos Water Bubbels SetupDe setup voor deze foto's is al doende opgebouwd. Ik ben begonnen met een flitser aan weerszijden van de vaas en een gekleurde plaat papier erachter. Daarna heb ik de DIY striplight erboven gehangen en een flitser er schuin voor gezet. Als finale setup heb ik de plaat papier vervangen door een diffusiescherm (onderdeel van een reflectiescherm) en daarachter een flitser geplaatst, soms voorzien van een kleurgel. Hoewel ik nog niet helemaal tevreden ben, vind ik de resultaten al beter dan die van gisteren. Toch wil ik enkele resultaten met je delen. Wat vind je er van? Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels Strobist Experiment met een Roos, Water en Bubbels