Strobist Bubbels
29 december 2011 
0 min. leestijd

Strobist Bubbels

Vandaag vond het vervolg plaats van onze voorbereidingen op de workshop Strobist II Fotografie. Het is een vervolg op de foto´s die ik gisteren heb laten zien. Alleen was vandaag het onderwerp totaal anders. Het had wel meer met water te maken, dat dan weer wel. In een later stadium zal ik de opstelling misschien nog wel eens wat nader toelichten. Het gaat hier in elk geval om een opstelling met 4 reportageflitsers, al dan niet voorzien van een kleurgel. Maar ik zou wel eens willen weten wat je nu van deze foto (of van dit genre foto´s) vindt! Laat eens je mening achter in een reactie hieronder.

In de Fotografie Praktijkschool is een cursus Strobistfotografie opgenomen. Neem eens een kijkje en ontdek wat je allemaal kunt met de flitser los van de camera!

Strobist Bubbels Water Flitser
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Liana
Door

Liana

op 01 Jan 2012

Jeetje dat is echt heel mooi! Prachtig. Als ik deze week even tijd heb dan ga ik het ook proberen. Maar ja...ik heb maar nog maar 2 flitsers. Een grote uitdaging!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 11 Jan 2012

En Liana, heb je inmiddels al wat geprobeerd? Met 2 flitsers kun je ook al leuke dingen doen!

Liana
Door

Liana

op 11 Jan 2012

Nee, helaas nog geen tijd gehad. Gister de nieuwe daglichtlampen geïnstalleerd. Daar ben ik nu een beetje mee aan het stoeien om ze in de juiste positie te krijgen. Zowel voor de lowkey als de normale portretfotografie. Na het wekkend heb ik weer meer tijd en ga zeker aan de slag met die druppels. Het lijkt mij iets als vallend fruit, maar dan meer bewerkt??? Of zit ik er nu echt helemaal naast?? Hartelijke groet, Liana.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 11 Jan 2012

Het lijkt wel wat op vallend fruit... het speelt zich allebei af in een klein aquarium. Dit is een statische opname, de tube hangt vast in het water. Verder op veel plekken licht en kleurgels. En bubbels natuurlijk!

Liana
Door

Liana

op 13 Jan 2012

Had even tijd en ben wat gaan knutselen....maar kom er nog niet echt uit. Heb Photoshop om hulp gevraagd en ben met lagen en marionet verdaaien bezig geweest om de bubbels, die ik apart gefotografeerd heb op de tube te krijgen. Was geen goed plan... Ik denk dat er een bruistablet? onder de tube is geplaatst. En dat met lucht de golfbeweging is gemaakt. Daarna de foto uitgesneden en 180 graden gedraaid.. Ik hoop dat ik in de goede richting denk. Dan volgende week op jacht naar die tabletten en een aquarium. Nu heb ik alleen ronde vazen en daarmee krijg ik erg veel vertekening en verkeerd licht. Dus zoals gezegd...volgende week verder. Fijn weekend, Liana.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 18 May 2012

De bubbels komen niet van een bruistablet... Ook is er geen sprake van Photoshop... Dit is allemaal in de camera tot stand gekomen! De foto is inderdaad 180 graden gedraaid. De bellen zijn afkomstig van een beetje water wat in het aquarium werd geschonken. :-)

priscilla
Door

priscilla

op 17 May 2012

Ik twijfel toch zó erg en vraag me af... staat deze foto nu op z'n kop? Help me gerust Peter want anders slaap ik er vannacht niet van ;-)

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 18 May 2012

Ghehehe.... ik hoop dat je nog hebt kunnen slapen! Maar goed: de foto staat inderdaad op z'n kop. Waarschijnlijk komt deze opstelling in de workshop 'Strobist Experience Day'.... ;-)

Reactie plaatsen