Zevenbergs Lobbeke Strobist Style
05 februari 2013 
1 min. leestijd

Zevenbergs Lobbeke Strobist Style

Zo nu en dan geef ik bij Fotoclubs een presentatie over Strobist Fotografie. Dat zijn altijd informatieve en gezellige avonden waar ik laat zien wat deze vorm van fotografie nu eigenlijk inhoudt en welke beelden je er mee kunt maken. En soms krijg je na afloop een extra presentje mee. Zo ook enkele weken geleden toen ik bij Fotoclub Moerdijk was om mijn verhaal te doen. Een prachtige fles Zevenbergs Lobbeke. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vond het een geweldig mooie fles. Tot op heden heb ik er nog niet van geproefd, maar zoonlief wist mij al wel te vertellen dat het ontzettend lekker rook. Huh? Deze prachtige fles vroeg er gewoon om om gefotografeerd te worden. En om in stijl te blijven: op de strobist manier! Ik was kort daarvoor al bezig geweest met het fotograferen van een fles wijn, dus deze fles kon er zo bij. Om je een indruk te geven laat ik ook even een foto zien van de opstelling, dat is wel zo leuk. En kun je zelf thuis ook aan de slag. Want als ik het kan, kun jij het ook... Zevenbergs Lobbeke Strobist Style Je ziet het, ook hier worden de DIY Striplights weer ingezet. Ik zal er binnenkort eens een postje aan wijden, want ze zijn gewoon uiterst handig en multi inzetbaar. Op de setupfoto is nog sprake van een witte achtergrond (vel papier), in de eindfoto is het zwart papier geworden. Verder zie je dus links en rechts een striplight met een flitser erin en een derde flitser aan de voorkant met een snoot erop om het etiket op te lichten. Dit alles bij elkaar geeft dit resultaat: Zevenbergs Lobbeke Strobist Style Nou, ik hoor wel wat je er van vind... Wil je ook eens proeven van Strobist Fotografie?
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Robert Stienstra
Door

Robert Stienstra

op 05 Feb 2013

Ik wil dat zevenbergs lobbeke wel eens proeven. Ik heb vanavond ook eens geprobeerd om een fles wijn te fotograferen met de gedachte dat moet ik ook kunnen. Na de eerste serie heb ik die gedachte maar laten varen, complete mislukking. Maar goed je kan ook niet over één nacht ijs toch. Ik ga het weekend nog eens wat experimenteren. Ik laat het je weten, ben bijzonder geboeid. Groet Robert

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 06 Feb 2013

Ik hoor het graag Robert! Ik was in de veronderstelling dat het heel eenvoudig was, maar dat beeld klopt dus niet helemaal... Bedrijfsblindheid denk ik. ;-)

Audrey Nagtzaam
Door

Audrey Nagtzaam

op 06 Feb 2013

Het resultaat mag er wezen. Dat werkt perfect met je zelfgemaakte striplights. Ik moet ook maar eens gaan knutselen. Even een vraagje over je statief. Wat heb jij toch voor iets bijzonders? Op je statief een flitser, gekoppeld met je camera? Gr Audrey

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 06 Feb 2013

Niks bijzonders hoor. Daar staat links een lampstatief met een flitser en rechts een camerastatief met mijn camera. Die staan nogal dicht bij elkaar, maar staan verder helemaal los van elkaar.

rob berkhuizen
Door

rob berkhuizen

op 17 Oct 2013

dag peter, Ik ben nog steeds opzoek naar het adres voor de stof om die verlichtingstrips te maken. kan jij mij helpen?

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 17 Oct 2013

Gewoon op de markt bij een stoffenkraam of in een winkel waar ze stoffen verkopen. Vraag maar naar voeringstof, dat is namelijk wat ik gebruikt heb.

rob berkhuizen
Door

rob berkhuizen

op 17 Oct 2013

Peter bedankt voor de tip.

Reactie plaatsen