Betere foto's maken
Peter van Veen
Betere foto's maken
02/05/2013
1 min
7

Zevenbergs Lobbeke Strobist Style

02/05/2013
1 min
7
Zo nu en dan geef ik bij Fotoclubs een presentatie over Strobist Fotografie. Dat zijn altijd informatieve en gezellige avonden waar ik laat zien wat deze vorm van fotografie nu eigenlijk inhoudt en welke beelden je er mee kunt maken. En soms krijg je na afloop een extra presentje mee. Zo ook enkele weken geleden toen ik bij Fotoclub Moerdijk was om mijn verhaal te doen. Een prachtige fles Zevenbergs Lobbeke. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vond het een geweldig mooie fles. Tot op heden heb ik er nog niet van geproefd, maar zoonlief wist mij al wel te vertellen dat het ontzettend lekker rook. Huh? Deze prachtige fles vroeg er gewoon om om gefotografeerd te worden. En om in stijl te blijven: op de strobist manier! Ik was kort daarvoor al bezig geweest met het fotograferen van een fles wijn, dus deze fles kon er zo bij. Om je een indruk te geven laat ik ook even een foto zien van de opstelling, dat is wel zo leuk. En kun je zelf thuis ook aan de slag. Want als ik het kan, kun jij het ook... Zevenbergs Lobbeke Strobist Style Je ziet het, ook hier worden de DIY Striplights weer ingezet. Ik zal er binnenkort eens een postje aan wijden, want ze zijn gewoon uiterst handig en multi inzetbaar. Op de setupfoto is nog sprake van een witte achtergrond (vel papier), in de eindfoto is het zwart papier geworden. Verder zie je dus links en rechts een striplight met een flitser erin en een derde flitser aan de voorkant met een snoot erop om het etiket op te lichten. Dit alles bij elkaar geeft dit resultaat: Zevenbergs Lobbeke Strobist Style Nou, ik hoor wel wat je er van vind... Wil je ook eens proeven van Strobist Fotografie?
Reacties
Categorieën