Horloge fotograferen met 1 flitser
06 oktober 2016 
1 min. leestijd

Horloge fotograferen met 1 flitser

In mijn kast op de werkkamer annex studio heb ik een plank gereserveerd voor producten die nog een gefotografeerd moeten worden. Waar ik iets mee wil doen, of waar ik een idee voor heb. Vandaag was het de beurt voor dit stoere horloge. Ik wilde dit horloge fotograferen met slechts 1 flitser en dan een aantal beelden combineren in Photoshop. Een composietbeeld dus, zoals dat ook wel wordt genoemd en wat in de reclame- en productfotografie veelvuldig voorkomt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit is het eindresultaat geworden. Horloge fotograferen met 1 flitser Misschien ben je wel nieuwsgierig naar de opstelling waarmee dit nu eigenlijk vastgelegd is. Nou, die vind je hier: Horloge fotograferen Niet alles wat je op bovenstaande foto ziet is ook daadwerkelijk gebruikt. Van belang zijn alleen de zwarte achtergrond en de clamp waarmee het horloge is opgehangen. De rest ligt of staat er nog gewoon van de vorige keer. ;-) De hoeveelheid apparatuur die hiervoor gebruikt is, valt reuze mee. Misschien denk je wel aan een ingewikkelde studio opstelling met veel flitsers en softboxen etc. Niets is echter minder waar. Hiervoor is slechts 1 flitser gebruikt. Een gewone, ordinaire reportageflitser van een paar tientjes. Die heb ik wel gecombineerd met een opzetdiffuser, zodat het licht iets zachter werd. Dat kon, omdat de kast van het horloge mat was. Zou die glanzend zijn geweest, dan had ik het weer anders gedaan. Horloge fotograferen Wil je zelf ook dit soort beelden maken? Ga dan gewoon aan de slag! Je ziet hierboven hoe eenvoudige de opstelling is. En kom je er niet uit, dan kun je nog altijd gebruik maken van mijn
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Wim.van.tilburg
Door

Wim.van.tilburg

op 06 Oct 2016

Mooi peter, als je deze af zou laten drukken wat zou je dan kiezen, mat , glanzend. Heb je misschien een (internet) adres waar ze zulke fotos mooi kunnen afdrukken.Wim

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 08 Oct 2016

Dat is een heel persoonlijke keuze, Wim. Zelf zou ik voor glans gaan. Qua afdrukken heb ik goede ervaringen met o.a. drukwerkdeal.nl

Jasper
Door

Jasper

op 22 Dec 2020

Je hebt het over een flitser van een paar tientjes, maar als ik ga zoeken kom ik al gauw 150< uit? Heb je misschien een flitser die wat goedkoper is? Want ik kan die nergens vinden.Mvg. Jasper

Reactie plaatsen