Nachtfotografie - Lange Sluitertijden Rotterdam
23 februari 2010 
1 min. leestijd

Nachtfotografie - Lange Sluitertijden Rotterdam

Een paar weken geleden ben ik met Peter Biesheuvel weer eens op pad geweest. Omdat we beiden in Rotterdam werken, lag het voor de hand om de mooiste plekjes daar op te zoeken. Als eerste: de Erasmusbrug. Natuurlijk als duizenden keren door iedereen al eens vastgelegd, maar Peter had hem nog niet in zijn portfolio zitten. Zelf was ik er al eens geweest, dus ik wist een beetje de weg. Helaas werden onze activiteiten behoorlijk gedwarsboomd door het weer. Het sneeuwde en waaide behoorlijk die avond. En omdat ik nogal 'gevoelig' ben voor (lees: een hekel heb aan) kou, heb ik zelf maar enkele foto's gemaakt. Buiten de sneeuw waren de omstandigheden eigenlijk praktisch hetzelfde als die keer ervoor. Na de Erasmusbrug zijn we nog even naar de Historische Delfshaven gereden. Die was helaas niet verlicht, dus daar waren we gauw klaar. En gezien de gladheid, we moesten stapvoets door de stad rijden, besloten we om het voor gezien te houden en naar huis te gaan. Op naar een lekker borrel. Of iets dergelijks. Voor een sfeerbeeld van wat er mogelijk is in Rotterdam qua nachtfotografie staan hieronder een paar foto's van mijn vorige nachtfotografie uitje. De belichtingstijden variëren van 10 tot 30 seconden, afhankelijk van de hoeveelheid licht die je onderwerp uitstraalt. Nachtfotografie Lange Sluitertijden Rotterdam Moor Fotografie Nachtfotografie Lange Sluitertijden Rotterdam Moor Fotografie Nachtfotografie Lange Sluitertijden Rotterdam Moor Fotografie
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Peter Biesheuvel
Door

Peter Biesheuvel

op 23 Feb 2010

Cool man. Als het wat warmer is nog maar eens proberen denk ik. Zal dan wel wat later op de avond moeten gebeuren, maar een beetje paars oplichtende lucht van de ondergaande zon kan ook wel mooi zijn denk ik in de stad.

Caro
Door

Caro

op 03 Mar 2010

Prachtige foto's..

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 03 Mar 2010

@Caro: dankjewel! @Peter: gaan we zeker nog eens doen. En een paarse lucht is dan helemaal geen straf denk ik. Al zou ik dan wel aan de andere kant gaan staan.

Reactie plaatsen