Wat kun je met een flesje nagellak?
20 maart 2014 
2 min. leestijd

Wat kun je met een flesje nagellak?

Nou ja. Dat is voor mij heel duidelijk. Ik niets dus. Maar toch vond ik het wel een schattig flesje. De inhoud van het potje leek wel vloeibare angora wol. :-) Ik zag er wel een uitdaging in. Flesjes hebben altijd al een (fotografische) aantrekkingskracht, maar dit flesje, met zo'n mooie chroomkleurige dop erop.... Dat moest ik even proberen. Voor ik het wist had ik er een fotootje van gemaakt en op Facebook gezet. En ook nog eens in de nieuwsbrief vermeld. En dan maakt belofte schuld.... Hieronder zie je de foto waar het allemaal mee begon, de eerste foto van de sessie en als derde een screenshot van de cameradisplay tijdens het fotograferen. Flesje nagellak in Strobist Style gefotografeerd Flesje nagellak in Strobist Style gefotografeerd Flesje nagellak in Strobist Style gefotografeerd Al doende wordt de setup opgebouwd en verbouwd en nog eens aangepast. Ik begon heel eenvoudig met een klein zwart plaatje plexiglas met daarop het flesje. De belichting werd verzorgd door 2 DIY striplights links en rechts. Daarna heb ik de achtergrond geplaatst. Zwart papier voor een zwarte of donkere achtergrond, grijze achtergrondfolie voor de lichtere achtergronden. Later heb ik nog diffusers toegevoegd, die het licht uit de striplights zachter laten verlopen. Als laatste heb ik nog wat geëxperimenteerd met verschillende kleuren op de achtergrond met de hulp van kleurgels. Dit is de eindsetup: Flesje nagellak in Strobist Style gefotografeerd Flesje nagellak in Strobist Style gefotografeerd Wat je hier zit is uiteindelijk maar de helft (zo'n beetje) van het werk. In de nabewerking zit nog wat werk in het wegwerken van onvolkomenheden, stofjes, vlekjes en beschadigingen. De dop van de fles leverde daarin het meeste werk op. En dan is hier het eindresultaat: Flesje nagellak in Strobist Style gefotografeerd
Wil je dit soort belichtingen ook leren? Schrijf je dan in voor de Fotografie Praktijkschool, daar komen deze zaken aan de orde!

Wat vind jij hiervan? Geef je mening in een reactie! Fotografeer jij ook weleens dit soort onderwerpen?
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Robert-1968
Door

Robert-1968

op 20 Mar 2014

nou dit bijvoorbeeldhttp://www.flickr.com/photos/robert-1968/8696795380/in/set-72157632881033300

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 20 Mar 2014

Kan ook!

jetty smits
Door

jetty smits

op 20 Mar 2014

Je had er een druppel moeten laten aanhangen , en dan overdwars op het flesje laten liggen. zie wel dat je een zwarte achtergrond gebruikt heb komt mooi op zo groetjes jetty

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 20 Mar 2014

Haha, dat heb je al eens ergens gezien zeker? Nou, dat is iets voor de volgende keer.

Travel4Two
Door

Travel4Two

op 21 Mar 2014

ik ben ingelogd maar kan niet verder lezen. Wat gaat er mis?

Martin Jansen
Door

Martin Jansen

op 21 Mar 2014

duidelijk. Je moet gewoon een reactie plaatsen :) nu kan ik het wel lezen!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 22 Mar 2014

Blijkbaar. :-( Maar een keer vernieuwen met F5 lijkt ook te werken. Uiteraard kun je ook nog een reactie plaatsen.

Peter Schijven
Door

Peter Schijven

op 30 Apr 2014

Kijkend naar het eindresultaat komt het dopje van chrome hetgeen je zo belangrijk vindt erg slecht uit de verf. Een goede productfoto vereist toch wel iets meer kennis ben ik bang.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 02 May 2014

Gezien de gegeven middelen vind ik het resultaat niet slecht. Vanuit het oogpunt van een productfotograaf met studio en de nodige professionele middelen kijk je er misschien anders tegenaan. Ik pretendeer hiermee geen professionele productfoto's af te leveren, maar wil laten zien de wat mogelijkheden zijn.Uiteraard hou ik me aanbevolen voor tips ter verbetering. Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw visie hierop!

Reactie plaatsen