Waterdruppelinstallatie
25 november 2009 
0 min. leestijd

Waterdruppelinstallatie

Waterdruppelfotografie heeft al enige tijd mijn aandacht. De eerste installatie die ik heb gebruikt om waterdruppels te genereren was gewoon de kraan. Niet optimaal te regelen qua snelheid van druppelen en je zit altijd vast aan fotograferen in de gootsteen. Hoewel het voor anderen uitstekend kan werken, zie het artikel over hoe maak je druppelfoto's. De volgende poging bestond uit een zakje water vastgebonden aan de tafellamp. Werkte goed, maar eenmaal een gaatje geprikt, dan staat de snelheid vast. Dan kan het alleen nog maar sneller. Dus ben ik verder gegaan met mijn zoektocht en goed rondgekeken hoe anderen dat doen. Wat ik nu heb gemaakt is nog niet helemaal af, maar een tipje van de sluier wil ik met onderstaande foto alvast wel oplichten. Later, als deze waterdruppelinstallatie naar behoren werkt zal ik er uitgebreid op terugkomen. waterdruppelinstallatie om druppelfoto's te maken door Moor Fotografie
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Wim
Door

Wim

op 25 Nov 2009

Hier staat ook een goede manier om druppels te maken

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 25 Nov 2009

Da's een verdraaid handige tip, Wim. Zeker als je zo'n kraantje in de garage hebt liggen stoffen!

Peter Biesheuvel
Door

Peter Biesheuvel

op 25 Nov 2009

Nou ik ben benieuwd wat je verzonnen hebt.... Als je hulp nodig hebt, je weet m'n nummer :-) Deze foto is trouwens al mooi zat. Goed scherp op het juiste punt.

john glas
Door

john glas

op 04 Jan 2010

Ik ben ook bezig geweest met druppelfotografie maar kreeg geen voldoende scherpte. Mijn vraag is: Welke sluitertijd gebruik je en gebruik je een macro lens of macro stand? De flitser werkt met een trigger, is daar nog iets over te vertellen? Alvast bedankt voor je reactie en misschien kan ik binnenkort ook van deze prachtige foto's maken. Met vriendelijke groet, John.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 05 Jan 2010

@John Glas: ik gebruik meestal een diafragma van f/8 of f/11 met een sluitertijd van 1/125. Persoonlijk maak ik graag gebruik van mijn (Sigma 105mm f/2.8) macrolens, maar ik heb ook prachtige resultaten gezien met een 18-55 kitlens. Dus dat hoeft geen spelbreker te zijn. Ik zou het zeker eens gaan proberen!

yvonne vergouwe
Door

yvonne vergouwe

op 22 Feb 2011

ben helemaal niet nieuwsgierig wat het is geworden...wat zie je overal leuke opstellingen. Heb de waterbak in huis nu de rest nog...wacht je verhaal gewoon even af.. Bedankt voor de info.. Groetjes Von

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 23 Feb 2011

Het is een langlopend project geworden waar ik (nog) niet helemaal uit ben. Het is een papemmertje uit de supermarkt met 2 slangetjes erin. De gedacht is om het ene slangetje zodanig af te sluiten dat er een constante stroom druppels uitkomt. En dat laatste lukt nog niet. :-( Wat heel basic is maar erg goed werkt: een plastic zakje vullen met water of een andere vloeistof (melk bijvoorbeeld) en boven de waterbak hangen. Gaatje er in prikken en fotograferen maar!

Richard de Nooij
Door

Richard de Nooij

op 29 Sep 2011

Helemaal zin gekregen door jullie verhaal en foto's. Ga er gelijk mee aan de slag.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 29 Sep 2011

Succes! Ik ben er laatst nog eens mee bezig geweest. Zal binnenkort nog wat foto's van de druppels posten. Laat jij je resultaat ook nog eens zien?

Richard de Nooij
Door

Richard de Nooij

op 29 Sep 2011

Ga ik zeker doen, ben heel benieuwd of mij dat ook lukt. staan goede tips bij, zal ik zeker wat aan hebben.

Richard de Nooij
Door

Richard de Nooij

op 30 Sep 2011

Nou ben even wezen stoeien zeg, valt nog niet mee hoor. Van de 50 foto's zitten er 2 bij die redelijk zijn. Ga er volgende week eens uitgebreid mee aan de slag.

Reactie plaatsen