Fotobewerking van een lezersfoto: Avondportret
12 juli 2016 
1 min. leestijd

Fotobewerking van een lezersfoto: Avondportret

In de video die je hieronder kunt bekijken, neem ik je mee in het denk- en doeproces bij het bewerken van deze foto van Lisanne. Zij plaatste de foto in de Moor Fotografie Facebook Groep, waarop een interessante discussie volgde. Klik hier om de discussie te lezen. Het gaat hier om een portretfoto die in de avond is gemaakt. Dus warme kleuren en mooi tegenlicht. Het is echter wel een JPEG en er staan wat ongewenste elementen in de achtergrond. Gelukkig is er nog voldoende ruimte om te bewerken dus wat kan er nog beter aan deze foto: Fotobewerking in Lightroom van een lezersfoto: Avondportret

Fotobewerking van een lezersfoto Avondportret

Ik laat niet alleen zien wat ik doe, maar vertel er ook bij waarom ik dat doe. Net zoals ik dat doe in mijn Lightroom Receptenboek. Voor het bewerken van deze foto worden de volgende gereedschappen gebruikt: Uitsnijdgereedschap, Standaard belichtingsinstellingen, Vlekverwijderaar, Gesplitste Tinten en het Radiaalfilter. De eindplaat ziet er dan als volgt uit: Fotobewerking in Lightroom van een lezersfoto: Avondportret Je ziet het: allemaal geen speciale of bijzondere dingen, maar je moet je net op de juiste manier toepassen. En dat kan per foto verschillen. Wil je meer van dit soort fotobewerkingen zien? Kijk dan eens hier: www.lightroomrecepten.nl.
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Helen Spoelstra
Door

Helen Spoelstra

op 13 Jul 2016

Goh... wat een verschil. De foto heeft zeker meer sfeer.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 15 Jul 2016

Dankjewel! Jammer dat het een JPEG was, dan was er zeker nog meer uit te halen geweest.

Reactie plaatsen