Frozen - the making of
12 februari 2015 
0 min. leestijd

Frozen - the making of

Frozen - the making - Bewerking in LightroomAfgelopen week hadden we enkele dagen nachtvorst. Op Facebook had ik al enkele keren een foto van een ijsbel langs zien komen. Ik vond het een prachtig fenomeen. De mooie schakeringen van ijsbloemen die je vroeger op je slaapkamerraam had, kun je terug zien op het superdunne en ijle oppervlak van een ordinaire bellenblaasbel. Dus op een vroege zaterdagochtend, ik was al op tijd wakker gemaakt door ons Emma, heb ik de bellenblaas gepakt en ben aan de slag gegaan. Hoe het allemaal verder ging, kun je zien in deze video. Ik laat daar ook meteen zien hoe het ontwikkelproces in Lightroom is gegaan. Welke stappen heb ik gezet om tot het eindresultaat te komen? Kijk zelf even: Tip: Bekijk de video in HD (klik op play en vervolgens op het tandwieltje rechtsonder in beeld)
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Micle de Greef
Door

Micle de Greef

op 13 Feb 2015

Super bedankt weer voor je heldere uitleg en toelichting! Micle

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 13 Feb 2015

Dankjewel Micle!

Janneke
Door

Janneke

op 17 Feb 2015

Heel mooi uitgelegd en voor gedaan Peter...vond het heel mooi.. Hopelijk krijg ik nog de kans om dit ook eens uit te proberen nog... Dank je wel...

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 18 Feb 2015

Dankjewel Janneke. Zo te zien buiten krijg je nog een herkansing, het is zeker de moeite waard om een keer geprobeerd te hebben. :-)

m
Door

m

op 18 Feb 2015

Bedankt voor het filmpje Peter! Wil ik ook eens proberen.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 18 Feb 2015

Graag gedaan hoor. En neem je kans waar nu het nog vriest 's nachts!

Yvonne - Incanto Images
Door

Yvonne - Incanto Images

op 18 Feb 2015

Dat heb je even mooi om getoverd. Jammer dat ik met CS werk. Maar met alle schijfjes weet ik wel raad..;-) nu nog wachten op een nachtvorstje...Macro zit al op de camera, morgen vroeg uit de veren en dan voor het werken even de stijger op met de bellenblaas...leuk spelen..Dank je wel voor deze leuke tip.Groetjes Von

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 18 Feb 2015

Succes Yvonne!

Nancy Frickx
Door

Nancy Frickx

op 02 Jul 2015

Super mooi. Heel duidelijke uitleg. PROFICIAT EN DANK OM DIT DE DELEN

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 02 Jul 2015

Graag gedaan Nancy!

Reactie plaatsen