Fotografie

Merwede en Wild Weer

Ondanks het feit dat ik net bijna 9 kilometer in de benen had zitten, zag ik al lopend op de dijk dat er een unieke situatie was ontstaan. Het waaide behoorlijk hard, waardoor de rivier de Merwede best wel wild was geworden, ik zag overal dikke witte schuimkoppen. Maar daarnaast, en dat was het unieke, scheen een heerlijk zonnetje! Meestal is het donker weer onder zulke omstandigheden, maar deze keer zag alles er zonovergoten uit. Dus: grijp je kans! Rugzak gepakt, statief mee en naar de Merwede. Ik was nog maar net op tijd, want de zon zakte al heel snel weg richting horizon. Bonus was natuurlijk prachtig licht. Ik heb wat 'gewone' foto's gemaakt, maar kon het ook deze keer niet laten om diverse filters op de lens te schroeven en een lange sluitertijdfoto te maken. Overigens waaide het zo hard, dat ik (en de camera) geregeld een lichte nevel (zie foto 3) over me heen kreeg. Daarnaast was er voldoende zand om je te laten zandstralen. Vreselijk, ik voelde een uur later nog de zandkorrels tussen mijn kiezen. :-( Ik heb er nog een filmpje van gemaakt met de iPhone, dan kun je zien en horen hoe hard het waaide. Merwede Wild Weer Rivier Lange Sluitertijd Merwede Wild Weer Rivier Lange Sluitertijd Merwede Wild Weer Rivier Lange Sluitertijd Merwede Wild Weer Rivier Lange Sluitertijd