Lightroom Tip - Kleurlabels in je Workflow
26 januari 2022 
0 min. leestijd

Lightroom Tip - Kleurlabels in je Workflow

Wanneer je wat meer gaat fotograferen en er een serieuze hoeveelheid foto's elke keer weer op je geheugenkaart terecht komen is een goede workflow van groot belang. Het is dan nog niet eens zo belangrijk welke workflow je hanteert, maar wel dat je er eentje hanteert. Anders ga je al snel maar wat voor de vuist weg doen. En dan raak je het overzicht kwijt. En dat is uiteraard niet de bedoeling. In mijn Lightroom Workflow maak ik zwaar gebruik van kleurlabels. Een kleur laat mij zien waar een foto in de workflow staat. Elke kleur heeft een bepaalde status. Maar hoe kun je de kleurlabels naar je eigen hand zetten? En hoe maak je een handige, gestroomlijnde kleurenworkflow? In deze video laat ik je zien hoe ik mijn kleurlabelset heb georganiseerd zodat het een toegevoegde waarde heeft in mijn Lightroom Workflow. Kijk even en bepaal of jij er iets uit kunt halen voor jezelf.
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Reactie plaatsen