Duotone of Splittone foto maken in Lightroom
09 juli 2014 
0 min. leestijd

Duotone of Splittone foto maken in Lightroom

Een duotone of splittone foto maken is in feite een fluitje van en cent. Kies een foto, maak die zwart-wit en voeg er wat kleur in, in de schaduwen en/of de hooglichten. Easy peasy in a split second. Hoe kom je aan die sfeer in je foto? Dat kan eenvoudig in Lightroom. In minder dan 5 minuten leg ik het je even uit. Bekijk onderstaande foto eens. Beweeg met de muis over de foto, dan kun je de voor en na zien. En bekijk dan even de video eronder om te zien hoe ik dat nu heb gedaan. :-) Tip: Bekijk de video in HD (klik op play en vervolgens op het tandwieltje rechtsonder in beeld)
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Leijns anita
Door

Leijns anita

op 22 Jul 2014

zeer leerrijke video

Reactie plaatsen