Lightroom Tip - Video snel stofjes verwijderen
27 maart 2015 
1 min. leestijd

Lightroom Tip - Video snel stofjes verwijderen

Lightroom Tip snel stofjes verwijderen videoStof op je sensor... Wie kent het niet. Alleen als je een camera hebt zonder verwisselbare lenzen heb je er waarschijnlijk geen last van. In alle andere gevallen komt het moment onherroepelijk een keer. Die mooie ronde bolletjes op je scherm. Zeker bij landschappen, waarbij een klein diafragma wordt gebruikt en een lichte lucht zichtbaar in beeld is. Wat een ergernis... Zodra je die ziet is de stofjes verwijderen de beste oplossing. Maar goed, dat is weer een heel ander verhaal. Ik haal meestal mijn statische kwast even over de sensor en dan is het wel weer opgelost. Maar bij de foto's die je dan al hebt gemaakt, is het wel een feit dat ze in beeld zitten. Vraag is dan: hoe haal je die weg? Lightroom heeft daar een heel handig gereedschap voor: de Vlekverwijderaar. In mijn Online Cursus Lightroom besteed ik er ook een hele les aan. Wanneer je gaat werken met gereedschappen is het gemakkelijk om sneltoetsen te kennen. Zeker bij de gereedschappen die je vaak gebruikt, zoals de Vlekverwijderaar. Daarom heb ik even een korte video voor je gemaakt. Eentje waarin ik twee tips met je deel en laat zien hoe ze werken. En hoe je goed de vlekjes kunt opsporen. Want vaak zitten er veel meer stofjes op de sensor, en dus ook in beeld, zonder dat we het goed kunnen zien. Kijk je even mee?
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
marijke naessens
Door

marijke naessens

op 27 Mar 2015

dat is inderdaad een fantastisch programma LIGHTROOM

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 30 Mar 2015

Helemaal mee eens Marijke!

Reactie plaatsen