Lightroom Tutorial - Hoe corrigeer je overbelichting
17 november 2014 
0 min. leestijd

Lightroom Tutorial - Hoe corrigeer je overbelichting

Van een van mijn cursisten Lightroom Tutorial - Hoe corrigeer je overbelichting uit de webinar serie 'Fotograferen met Gemak' kreeg ik een foto die was gemaakt voor één van de opdrachten. Lange sluitertijdfotografie om precies te zijn. Daarbij was een klein probleem opgetreden. Om de foto het juiste effect te geven was een lange sluitertijd nodig. Helaas werd de luchtpartij daardoor overbelicht. Gelukkig was de foto in RAW gemaakt, waardoor er nog voldoende correctieruimte aanwezig was. Hoe kun je nu achteraf overbelichting corrigeren? Ik heb dat met Lightroom gedaan, voor mij de gemakkelijkste en eenvoudigste tool als fotograaf. En ik kan het iedereen aanraden. Kijk maar eens naar de video hoe ik het probleem overbelichting heb aangepakt. Maar is dat voldoende om de foto te redden? Kijk maar eens naar deze Lightroom tutorial wat ik er van gemaakt heb. Plus nog een extra sepia variant.
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Estrella
Door

Estrella

op 22 Nov 2014

Mooi resultaat geworden! Ik werd zelf ook veel met het gegradueerde filter. Ik heb trouwens nooit geweten dat je met een dubbelklik op 'effecten' alles reset. Handig!

Mooie Plaatjes
Door

Mooie Plaatjes

op 23 Nov 2014

Heb weer wat opgestoken van je video hartelijk dank daarvoor.

Nicole Compernolle
Door

Nicole Compernolle

op 07 Jul 2016

Super Peter dank u voor je geduld en was leerrijk Dikke duim???

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 07 Jul 2016

Graag gedaan hoor. Zegt het voort... :-)

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 24 Nov 2014

Zo leer je elke keer weer wat bij Ester!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 24 Nov 2014

Super om te horen Ineke!

Chantal
Door

Chantal

op 24 Nov 2014

mooi resultaat normaal gaan ze bij mij in de prullenbak bij een tamelijke overbelichting, nu ga ik het zeker proberen te redden, hartelijk dank hiervoor Peter

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 24 Nov 2014

Bij mij meestal ook. Maar soms heb je situaties dat je van die ene foto dan maar maakt wat er van te maken valt. En dan is het handig om dit soort technieken te kennen.

Micle de Greef
Door

Micle de Greef

op 27 Nov 2014

Zoals gewoonlijk weer een heel duidelijk en helder verhaal Peter. LR blijft een geweldig programma om mee te werken.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 27 Nov 2014

Dankjewel Micle. :-) Daarom ben ik er ook zo enthousiast over...

Roland
Door

Roland

op 01 Dec 2014

Ja van een mislukte afbeelding toch goed geprobeerd om er iets mooi van te maken

Marian Boer
Door

Marian Boer

op 01 Dec 2014

weer duidelijke video Peter, bedankt. met fotografie blijf je leren...

nel posthumus
Door

nel posthumus

op 01 Dec 2014

Alle video's volg ik met veel enthousiasme om me vervolgens op lightroom(4) te storten .soms met goed, soms met minder resultaat,Al doende leert men ,bedankt Peter

Francine Lenaerts
Door

Francine Lenaerts

op 02 Dec 2014

Zeer heldere uitleg. Zal dit nog verschillende keren bekijken. Oprecht dank. Komen de Nikfilters ook eens aan de beurt? Ik ben een enthousiaste volgeling maar moet nog veel leren.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 03 Dec 2014

Dankjewel voor jullie reactie, Roland, Marian, Nel en Francine! NIK filters gebruik ik zeker wel, maar een video daarover heb ik nog niet in de maak. Wel een goed idee... Ik ga er over nadenken. :-)

Jeannette
Door

Jeannette

op 09 Feb 2016

Leuke video, dank

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 09 Feb 2016

Graag gedaan. Doe er je voordeel mee!

Reactie plaatsen