Fotobewerking
Peter van Veen
Fotobewerking
11/17/2014
0 min
17

Lightroom Tutorial - Hoe corrigeer je overbelichting

11/17/2014
0 min
17
Van een van mijn cursisten Lightroom Tutorial - Hoe corrigeer je overbelichting uit de webinar serie 'Fotograferen met Gemak' kreeg ik een foto die was gemaakt voor één van de opdrachten. Lange sluitertijdfotografie om precies te zijn. Daarbij was een klein probleem opgetreden. Om de foto het juiste effect te geven was een lange sluitertijd nodig. Helaas werd de luchtpartij daardoor overbelicht. Gelukkig was de foto in RAW gemaakt, waardoor er nog voldoende correctieruimte aanwezig was. Hoe kun je nu achteraf overbelichting corrigeren? Ik heb dat met Lightroom gedaan, voor mij de gemakkelijkste en eenvoudigste tool als fotograaf. En ik kan het iedereen aanraden. Kijk maar eens naar de video hoe ik het probleem overbelichting heb aangepakt. Maar is dat voldoende om de foto te redden? Kijk maar eens naar deze Lightroom tutorial wat ik er van gemaakt heb. Plus nog een extra sepia variant.
Reacties
Categorieën