De Wondere Wereld van HDR Fotografie
06 december 2014 
0 min. leestijd

De Wondere Wereld van HDR Fotografie

Bij HDR Fotografie is meestal het volgende van toepassing: je vindt het prachtig of je vindt er oerlelijk. Een tussenweg is er vaak niet. En vaak kan ik beide kanten ook wel een beetje begrijpen. De kunst is vrijwel altijd om het subtiel toe te passen. En dat is weer een vak apart. Veel HDR foto's lijken wel te schreeuwen dat het HDR effect is gebruikt. Je kent ze wel: veel te veel verzadiging, uitgebeten tot en met, harde kleuren... Kortom, lelijk tot op het bot. Dat probeer ik zelf altijd te voorkomen, al weet ik ook dat smaken hierin enorm verschillen. Maar er is ook een vorm van HDR Fotografie die wel gebalanceerd kleurgebruik kent. Die subtiel omgaat met het tonale bereik. En dat krijgt een foto al snel een magisch iets. Dit soort foto's wil ik deze keer met je delen. Klik op de link naar de Wondere Wereld van HDR Fotografie in de vorm van een serie magische HDR foto's. De ene mooier dan de andere, dat weet ik. Maar het gaat om de inspiratie. Kijk, geniet en verwonder! De Wondere Wereld van HDR Fotografie
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
nldazuu
Door

nldazuu

op 06 Dec 2014

ben er denk ik dit najaar mee aan het experimenteren geraakt en moet zich dat als je het niet teveel overdrijft er acht leuke dingen kunnen ontstaan...toch blijf ik een liefhebber van werken met filters om zo de contrasten en met nabewerking in Lightroom het dynamisch bereik 'natuurlijk' te houden.... Leuk item weer Peter! //Dave

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 06 Dec 2014

Het is geen genre wat je altijd en iedere keer moet toepassen. Maar als je weet hoe het werkt en wat er kan ontstaan, kun je er mooie dingen mee doen. :-)

Mooie Plaatjes
Door

Mooie Plaatjes

op 07 Dec 2014

Een geweldige serie Peter wat een prachtige foto's. Wat mij betreft mag dit wel de Webinar vervolg worden.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 08 Dec 2014

Dankjewel Ineke. Als webinar gaat ie het waarschijnlijk niet worden, wel komt er volgens jaar een (digitale) cursus HDR / HDR en landschappen. :-)

Ineke Moerland
Door

Ineke Moerland

op 09 Dec 2014

Nu weet ik wilde volgend jaar toch een workshop bij je komen doen en dan vooral strobis maar wie weet doe ik ook wel HDR.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 09 Dec 2014

haha, nou je bent welkom hoor!

Aad
Door

Aad

op 20 Dec 2014

Wat je zegt je houdt er wel of niet van. Nou ik vind het prachtig. Wat een mooie plaatjes zitten erbij. Misschien toch eens een cursus hierover volgen. Het is een hele andere kijk of fotografie. Lijkt me ook heel mooi om zo'n foto als poster op te hangen.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 23 Dec 2014

Gewoon eens gaan proberen Aad!

Reactie plaatsen