De Wondere Wereld van Tilt-Shift Fotografie
07 januari 2010 
0 min. leestijd

De Wondere Wereld van Tilt-Shift Fotografie

Tilt-shift fotografie is de laatste tijd ineens weet behoorlijk hot geworden. Waarom weet ik ook niet, maar ik zie geregeld om mij heen mensen een tilt-shift lens aanschaffen. En niet eens voor architectuurfotografie, waar ze altijd veel voor werden en worden gebruikt. Een mooi effect van de tilt-shift lens is de vervorming van het beeld tot een miniatuurwereld. Alsof je naar een miniwereldje kijkt. Dit is één van de effecten van een lens die ook in Photoshop kunnen worden nagebootst. Er zijn meerdere tutorials over te vinden op het net. Voor meer inspiratie en kijkgenot moet je eens op de volgende site kijken, daar kun je je vergapen aan 15 prachtige exemplaren van tilt-shift fotografie! De Wondere Wereld van Tilt-Shift Fotografie
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Peter Biesheuvel
Door

Peter Biesheuvel

op 07 Jan 2010

Wow, cool man. Eerlijk gezegd was ik niet bekend met dit type fotografie, maar het ziet er wel super gaaf uit! Leuke effecten.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 07 Jan 2010

Ja, dit geeft echt een heel apart effect. Je zou toch zweren dat het om een miniatuurwereld gaat!

Dustin Vogel
Door

Dustin Vogel

op 07 Jan 2010

Bij mij werkt je photoshop link niet helemaal maar dit vind ik ook nog een hele goede: http://www.tiltshiftphotography.net/photoshop-tutorial.php Hoewel ik dit liever die met een TS lens moet ik toevoegen dat het erg moeilijk is en veel tijd kost. Je kan ook een andere gooi geven aan het perspectief en zo een aparte foto krijgen. De volgende foto heb ik in Almere gemaakt met een TS 17mm lens. http://www.dml-photovision.nl/DMLPV/Home_files/shapeimage_1.png

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 07 Jan 2010

@Dustin: ik heb de link aangepast, bedankt voor het melden. Zelf heb ik geen TS lens en heb er ook geen ervaring mee, maar het lijkt me een lastige tak van sport. Jouw foto geeft idd een bijzonder perspectief. Wel loopt de foto bij mij behoorlijk dicht. Kan echter aan deze TFT liggen.

Niwla
Door

Niwla

op 07 Jan 2010

Mijn D3000 kan "in camera" tilt-shift emuleren. Ik heb er nog geen echt interessante foto's mee gemaakt, maar ik wil me daar binnenkort wel wat meer in verdiepen

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 08 Jan 2010

@Niwla: wow, dat wist ik niet. Ik ben wel heel benieuwd wat het resultaat daarvan is. Laat je het hier nog zien?

Leo Janssen
Door

Leo Janssen

op 21 Jun 2010

De Olympus Pen E-P2 camera heeft 8 zgn. Art-filters. Eén ervan is het filter Diorama. Geeft ook een dergelijk effect.

Ronald Oliekan van Os
Door

Ronald Oliekan van Os

op 17 May 2011

Leuke manier van fotografie ziet er goed uit

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 06 Jun 2011

Het is inderdaad iets heel bijzonders Ronald. Apart, maar het geeft een leuk effect!

Reactie plaatsen