Fotografie

Beelden van een zonsopkomst

In een poging om een zonsopkomst vast te leggen, was ik al vroeg op pad. Om 4:00 uur ging de wekker al. Dat deed best even pijn, maar toch wist ik dat ik moest doorzetten. Ik kon ook niet even spieken of de weersomstandigheden goed waren, want het was buiten nog pikkedonker. In de fototas lag een Nikon D4 met 14-14mm f/2.8 lens te wachten. Die heb ik even in bruikleen. Daarom moest ik wel van de gelegenheid gebruik maken. :-) Als die weer terug moet is de kans verkeken. Via de iOS app 'Photo Sundial' (vergelijkbaar met de Photographers Ephemeris) had ik al een positie uitgezocht. Voorbereiding is op zo'm moment van belang. Want als je 's morgens nog moet bedenken waar je heen wilt, ben je eigenlijk te laat. Helaas bleef de zon grotendeels achter de wolken hangen. En verdween zowat acht huizen en een rij bomen. Terug naar huis dan maar? Dat was wel aanlokkelijk. De zon liet zich toch niet zien, dus waarom ook niet? Toch ben ik nog even naar een andere plek gereden. En daar heb ik geen spijt van. Het wolkendek met daarachter het zonnetje leverde genoeg fraaie beelden op. De wolkenlucht had een prachtige doortekening die van achteren fraai verlicht werd door het zonlicht, in allerlei kleurschakeringen. Kijk zelf even wat dit voor beelden opleverde. De statische beelden zijn gemaakt met de Nikon D4 met 14-24mm f/2.8 lens. De timelapse video is gemaakt met de Nikon D5300 met 17-50mm f/2.8 lens. En laat even weten wat je er van vindt!
Timelapse Beelden van een zonsopkomst Timelapse Beelden van een zonsopkomst Timelapse Beelden van een zonsopkomst (vergeet niet om de kwaliteit even op 1080HD te zetten!)