Review

Review Scott Kelby hoe doe je dat in Photoshop

Review Boek Scott Kelby hoe doe je dat in Photoshop?Van uitgeverij Van Duuren Media ontving ik een exemplaar van het boek "Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop?". Nu ben ik altijd wel gecharmeerd van de boeken van Scott Kelby, vanwege zijn toch wel heldere en praktische uitleg, dus mijn verwachtingen waren redelijk hooggespannen. Zeker omdat dit een relatief nieuwe manier van schrijven is voor Scott Kelby. Net even een andere insteek dan je vanuit zijn vorige boeken gewend bent.

De Schrijver

Scott Kelby, wie kent hem niet? Hij is inmiddels de bestverkopende auteur van fotografieboeken ter wereld. En dat wil wat zeggen. Hij heeft al heel wat boeken op zijn naam staan over Lightroom, is uitgever van het tijdschrift 'Photoshop User' en daarnaast medepresentator van het bekende programma 'The Grid'. Review Boek Scott Kelby hoe doe je dat in Photoshop?

Het Boek: Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop?

Het boek is net zoals alle andere boeken van hem lekker handzaam. Niet de dun, niet te dik, goed in te bladeren, prima papier voor een dergelijk boek. Het betreft een paperback uitgave van 266 pagina's, in kleur gedrukt. Net als alle andere boeken bevat ook dit boek weer een voorwoord en diverse intro's die kant noch wal raken. Daar staat Scott Kelby bekend om en daar moet je tegen kunnen of vakkundig omheen lezen. Al lezende door het boek bekruipt je soms het gevoel dat de engelstalige humor een beetje teveel 1:1 vertaald is. En dat komt gewoon niet lekker over. Review Boek Scott Kelby hoe doe je dat in Photoshop?

De Inhoud

Het boek is opgedeeld in 13 hoofdstukken die elk zo'n 20 onderwerpen behandelen. Ik geef je een overzicht van de hoofdstukken, dan heb je meteen een goed beeld van de verdere inhoud. Ben je bekend met de grappen van Scott Kelby, dan herken je meteen zijn typische humor. ;-)
 1. Hoe je te gedragen als een professional (de interface van Photoshop)
 2. Hoe gebruik je Photoshop's gereedschappen? (werkbalktips)
 3. Hoe word ik Camera Raw de baas? (deel 1)
 4. Het aanpassingspenseel van Camera Raw gebruiken (er zijn er meer dan één)
 5. Uitsneden maken en formaat wijzigen en zo (dingen die je vaak doet)
 6. Hoe werk je met lagen? (nu begint het leuk te worden)
 7. Hoe pas je een afbeelding aan (je afbeelding verbeteren)
 8. Problemen oplossen (er zullen altijd problemen zijn)
 9. Hoe maak je geweldige afdrukken (zo doe je dat)
 10. Hoe bewerk je video (en dat gaat beter dan verwacht)
 11. Hoe pas je de populairste speciale effecten toe (en laat je dingen er cool uitzien)
 12. Hoe verscherp je afbeeldingen (als het niet scherp is, is het vaag)
 13. Andere dingen die je graag wilt weten (al die andere dingen)
Review Boek Scott Kelby hoe doe je dat in Photoshop?

De Conclusie

Het boek 'Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop?' is absoluut geen leesboek waar je mee op de bank kruipt om je eens een avondje in te lezen. Zie het meer als een naslagwerk, waarin heel veel onderwerpen aangesneden worden. Typerend bij dit boek is dat de antwoorden en oplossingen altijd op 1 pagina passen. De stijl is recht toe recht aan. Echt in de stijl van 'klik op die knop, vul dan deze waarde hier in en die waarde daar en dan krijg je precies wat je bedoelt'. Geen oplossingen waarbij je in de juiste richting wordt gestuurd, maar veelal heel exacte aansturing. Als gevolg van de Creative Cloud policy van Adobe hebben veel fotografen zowel Lightroom als Photoshop tot hun beschikking. Een omdat Photoshop zo krachtig is, is het vaak moeilijk om de juiste functie te vinden. Vaak wil of moet je iets doen in Photoshop en weet je niet waar je het kunt vinden. Dit boek helpt je dan enorm. Het loodst je door Photoshop heen vanuit de gebruiker. Dus niet op basis van een bepaalde functie in Photoshop, maar juist vanuit de wens van de gebruiker om een bepaald iets, handeling of effect voor elkaar te krijgen. Review Boek Scott Kelby hoe doe je dat in Photoshop? Is het boek 'Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop?' een aanrader? Als je een (redelijk) ervaren Photoshop gebruiker bent niet. Ben je nog aardig of zelfs helemaal blanco in Photoshop? Dan is het absoluut een handig boekje. Zit je daar tussenin, dan is het wat moeilijker. Overal is wel een tutorial voor te vinden op internet of Youtube, maar dat is veelal engelstalig. Dit boek is heel gericht op Photoshop, enorm to the point gericht op het aanleveren van een specifieke oplossing voor een specifiek probleem. Je kunt het boek hieronder via Bol.com (aff) bestellen. Review Boek Scott Kelby hoe doe je dat in Photoshop?