Review
Peter van Veen
Review
04/04/2013
1 min
0

Review eBook Het Rode Foto Zakboekje

04/04/2013
1 min
0
Van Joke Beers-Blom heb ik het ebook 'Het Rode Foto Zakboekje', wat zij zelf geschreven heeft, ontvangen om het te lezen en er een review over te schrijven.

De schrijver

Joke Beers-Blom is een zeer fanatiek fotografe. Dat blijkt wel uit het feit dat ze al ruim 30 jaar fotografeert en de indrukwekkende lijst titels die ze inmiddels op haar naam heeft staan over digitale fotografie en beeldbewerking. Vaak wordt dat gecombineerd met haar ander passie: reizen. Samen met haar man maakt ze prachtige fotoreportages die ze exposeert op www.digifotofan.nl.

Het boek

Review eBook Rode Foto ZakboekjeEerder heb ik al eens een boek van Joke gelezen en gereviewed. Dat was een fysiek boek. Dit keer gaat het om een ebook, een digitaal boek dus. Persoonlijk ben ik dol op dit soort boeken om lekker op de iPad te kunnen lezen. En ze nemen geen fysieke ruimte in beslag, dat is bij mij ook wel een pré moet ik zeggen. Het is een heel 'handzaam' boekje van 40 pagina's gemakkelijk leesbare tekst. In dit boekje worden 15 heel diverse fotosituaties besproken en hoe je daar dan het beste mee om kan gaan. En dat is heel breed. Van sneeuw fotograferen tot zonsondergangen vastleggen, van panorama tot HDR, het is een kleurrijke diversiteit aan onderwerpen die aan de orde komen. Dat maakt het ook wel tot een gemakkelijk leesbaar boek. Natuurlijk gaat het door deze diversiteit nooit echt diep, maar daar is het ook niet voor bedoeld. Review eBook Rode Foto ZakboekjeReview eBook Rode Foto Zakboekje Zoals Joke zelf in de inleiding al aangeeft is dit boekje als het ware een 'shortlist qua instellingen voor bepaalde fotografische situaties'.

De conclusie

Dit ebook (wat overigens ook in gedrukte vorm verkrijgbaar is) is een heel eenvoudig en laagdrempelig boekje waarin een aantal probleemsituaties schetst waar je als beginner tegenaan kunt lopen. Voor een kleine prijs worden deze situaties helder uitgelegd waarbij de camerainstellingen zeker niet vergeten worden. Het ebook is te koop bij Joke voor slechts € 7,50 in haar shop. Voor de absolute beginner in de fotografie kan ik dit boekje van harte aanbevelen.
Reacties
Categorieën