Fotobewerking van een lezersfoto: Waterland
21 juni 2016 
1 min. leestijd

Fotobewerking van een lezersfoto: Waterland

In de video die je hieronder kunt bekijken, neem ik je mee in het denk- en doeproces bij het bewerken van deze foto van Ineke. Het is een landschapsfoto met veel lucht, water en wat groen. De foto oogt wat donker (wat ik overigens erg vaak zie) en een beetje flets. Maar het is een RAW-bestand, dus dat laatste kan wel kloppen. Het histogram is echter mooi gevuld, dus wat kan er nog beter aan deze foto: Fotobewerking in Lightroom van een lezersfoto: Waterland

Fotobewerking van een lezersfoto Waterland

Ik laat niet alleen zien wat ik doe, maar vertel er ook bij waarom ik dat doe. Net zoals ik dat doe in mijn Lightroom Receptenboek. Voor het bewerken van deze foto worden de volgende gereedschappen gebruikt: Uitsnijdgereedschap, Standaard belichtingsinstellingen, Vlekverwijderaar, Gegradueerd Filter, Aanpassingspenseel en het Radiaalfilter. De eindplaat ziet er dan als volgt uit: Fotobewerking in Lightroom van een lezersfoto: Waterland Je ziet het: allemaal geen speciale of bijzondere dingen, maar je moet je net op de juiste manier toepassen. En dat kan per foto verschillen. Wil je meer van dit soort fotobewerkingen zien? Kijk dan eens hier: www.lightroomrecepten.nl.
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Mooie Plaatjes
Door

Mooie Plaatjes

op 21 Jun 2016

Hoi Peter Heel erg bedankt voor het behandelen van mijn foto en ja het is zeker een prachtige foto geworden. En als ik het zo zie zijn het maar kleine aanpassingen die de foto mooier maken.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 22 Jun 2016

Fijn om te horen!

Reactie plaatsen