Fotobewerking
Peter van Veen
Fotobewerking
06/21/2016
1 min
2

Fotobewerking van een lezersfoto: Waterland

06/21/2016
1 min
2
In de video die je hieronder kunt bekijken, neem ik je mee in het denk- en doeproces bij het bewerken van deze foto van Ineke. Het is een landschapsfoto met veel lucht, water en wat groen. De foto oogt wat donker (wat ik overigens erg vaak zie) en een beetje flets. Maar het is een RAW-bestand, dus dat laatste kan wel kloppen. Het histogram is echter mooi gevuld, dus wat kan er nog beter aan deze foto: Fotobewerking in Lightroom van een lezersfoto: Waterland

Fotobewerking van een lezersfoto Waterland

Ik laat niet alleen zien wat ik doe, maar vertel er ook bij waarom ik dat doe. Net zoals ik dat doe in mijn Lightroom Receptenboek. Voor het bewerken van deze foto worden de volgende gereedschappen gebruikt: Uitsnijdgereedschap, Standaard belichtingsinstellingen, Vlekverwijderaar, Gegradueerd Filter, Aanpassingspenseel en het Radiaalfilter. De eindplaat ziet er dan als volgt uit: Fotobewerking in Lightroom van een lezersfoto: Waterland Je ziet het: allemaal geen speciale of bijzondere dingen, maar je moet je net op de juiste manier toepassen. En dat kan per foto verschillen. Wil je meer van dit soort fotobewerkingen zien? Kijk dan eens hier: www.lightroomrecepten.nl.
Reacties
Categorieën