Fotografie
Peter van Veen
Fotografie
07/25/2014
1 min
9

Zoom.nl Nieuw Talent

07/25/2014
1 min
9
Het is niet mijn gewoonte om hier over te schrijven, maar toch doe ik het deze keer. Ik ben gewoon heel benieuwd wat jouw mening hierover is. Wat is er aan de hand? De online fotocommunity Zoom.nl kiest regelmatig een werk uit de uploads van haar leden. Dat wordt dan gepresenteerd als 'nieuw talent'. Deze keer viel die eer te beurt aan maxchesnokov. Niks mis mee natuurlijk. Maar toch... Ik verwacht van de redactie van Zoom.nl dat er een weloverwogen keuze wordt gemaakt wanneer een fotograaf met een foto wordt gepresenteerd als 'nieuw talent'. Die titel zegt wat. Die betekent wat. En met de bijbehorende foto verwacht ik dan toch wel een goede plaat te zien. Om niet te spreken over een topplaat. Deze keer gebeurt er echter iets frappants. De reacties, zowel op Zoom.nl als op Facebook, liegen er niet om. De foto wordt (mijns inziens) verguisd. Dat is enigszins terecht, ik kan me goed vinden in de kritieken. Maar het kan een keuze van de fotograaf zijn geweest om het zo te doen. De combinatie vind ik daarom erg vreemd. Enerzijds de term 'talent' en dan daarbij anderzijds een foto die totaal wordt afgebroken. Wie slaat hier nu de plank mis? Laat jouw mening even weten! Zoom.nl Nieuw Talent De foto op Zoom.nl vind je hier. De discussie op Facebook vind je hier.
Reacties
Categorieën