Fotografie

Zicht op de Merwede

Ja ja, ik weet het. Weer die Merwede. Misschien wordt het vervelend voor je. Jammer dan. Ehh... natuurlijk probeer ik er elke keer een nieuwe draai aan te geven. Het is ook zo'n mooie plek om steeds weer de natuur vast te leggen. Eentje met vele gezichten vind ik. Ook deze keer is het een lange sluitertijdfoto geworden. Dat is wel mijn favoriete manier om stromend water vast te leggen. Voor de liefhebber: 50s op f/16 bij ISO200. Dit alles door een Sigma 18-50 kitlens op een Nikon D300. Uiteraard is de lens voorzien van het 9-stops Hoya filter. Naar aanleiding van wat gesprekken vandaag heb ik deze foto wat verder bewerkt dan ik normaal eigenlijk doe. In de RAW foto zit immers heel veel informatie, die lang niet altijd volledig benut wordt. Ik probeer daarmee een rijke, maar toch natuurgetrouwe weergave te geven van het moment dat ik toen daar op die plaats meemaakte. Daarbij heb ik hulp gehad van uiteraard Lightroom, maar ook van NIK Software (Color Efex Pro en Viveza). En daar word ik steeds blijer van. Hoe meer ik deze software gebruik, hoe enthousiaster ik word! Hieronder zie je mijn resultaat, klik op de foto voor groot formaat. Een like of tweet of reactie als je dit leuk vindt kan ik erg waarderen. :-) Zicht op de Merwede Werkendam