Zicht op de Merwede
30 oktober 2012 
1 min. leestijd

Zicht op de Merwede

Ja ja, ik weet het. Weer die Merwede. Misschien wordt het vervelend voor je. Jammer dan. Ehh... natuurlijk probeer ik er elke keer een nieuwe draai aan te geven. Het is ook zo'n mooie plek om steeds weer de natuur vast te leggen. Eentje met vele gezichten vind ik. Ook deze keer is het een lange sluitertijdfoto geworden. Dat is wel mijn favoriete manier om stromend water vast te leggen. Voor de liefhebber: 50s op f/16 bij ISO200. Dit alles door een Sigma 18-50 kitlens op een Nikon D300. Uiteraard is de lens voorzien van het 9-stops Hoya filter. Naar aanleiding van wat gesprekken vandaag heb ik deze foto wat verder bewerkt dan ik normaal eigenlijk doe. In de RAW foto zit immers heel veel informatie, die lang niet altijd volledig benut wordt. Ik probeer daarmee een rijke, maar toch natuurgetrouwe weergave te geven van het moment dat ik toen daar op die plaats meemaakte. Daarbij heb ik hulp gehad van uiteraard Lightroom, maar ook van NIK Software (Color Efex Pro en Viveza). En daar word ik steeds blijer van. Hoe meer ik deze software gebruik, hoe enthousiaster ik word! Hieronder zie je mijn resultaat, klik op de foto voor groot formaat. Een like of tweet of reactie als je dit leuk vindt kan ik erg waarderen. :-) Zicht op de Merwede Werkendam
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Robert Stienstra
Door

Robert Stienstra

op 30 Oct 2012

Dit soort foto's worden mijns inziens nooit vervelend. Mooi gedaan weer.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 31 Oct 2012

Dankjewel Robert. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat een goede foto vanuit de camera de juiste basis is, maar dat er toch nog een fase 2 achteraan komt in de vorm van nabewerking.

Reactie plaatsen