Timelapse auto laden
30 mei 2014 
0 min. leestijd

Timelapse auto laden

Of hoe je het ook noemen mag. Wie een betere term weet mag het zeggen. Hieronder kun je een oefening zien die geleid heeft tot een timelapse video. Ik wilde wat materiaal hebben om te oefenen met de software van LRTimelapse, die ik onlangs heb aangeschaft. Het is een erg korte video, maar voor mij genoeg om alvast erg enthousiast te worden of dit prachtig stukje software. :-) Tip: Bekijk de video in HD (klik op play en vervolgens op het tandwieltje rechtsonder in beeld)
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Gonnie de Klerk
Door

Gonnie de Klerk

op 03 Jun 2014

Ha Peter. Wat is timelaps? Is dat iets anders dan animatie? Ik maak wel eens animaties in photoshop door foto's achter elkaar te zetten.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 10 Jun 2014

Timelapse is niks meer dan om de zoveel tijd (bv om de 10 seconden) een foto te maken en die vervolgens achter elkaar te zetten en als video af te spelen. Je comprimeert hiermee de tijd, waardoor je dingen kunt zien die normaliter niet te zien zijn. Zoals wolken die voorbij vliegen, een gebouw wat vanuit het niets opgebouwd wordt, een bloem die opengaat, etc. Wat jij doet lijkt er wel veel op en wordt (dacht ik) stop motion genoemd. Je verandert dan zelf elke keer de setting en maakt daar een foto van. Duidelijk zo?

Reactie plaatsen