Lightroom Tip - naar Photoshop en weer terug!
21 mei 2014 
0 min. leestijd

Lightroom Tip - naar Photoshop en weer terug!

Dat Lightroom en Photoshop zusjes van elkaar zijn, dat is je vast niet ontgaan. Maar ze kunnen ook nog eens fantastisch samenwerken. Iets wat zusjes niet altijd vanzelfsprekend is (:-)). Soms wil je dat de lagen die in Photoshop gemaakt worden, bewaard blijven. Ook al ben je weer terug in Lightroom. Misschien moet je later nog eens terug naar Photoshop om een laag alsnog eens te bewerken. Hoe moet dat dan>? Ik heb er weer een video over gemaakt. Kijk even mee: Tip: Bekijk de video in HD (klik op play en vervolgens op het tandwieltje rechtsonder in beeld)
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Andre
Door

Andre

op 06 Jun 2014

Hoi Peter,Super weer met een goed voorbeeld. Bij mij echter opent het file als 8 bit PSD. In Lightroom staan de exportsettings wel op 16 bit Tiff. ik werk met PS CC. Wat doe ik fout?Groetjes,Andre.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 10 Jun 2014

Geen idee helaas... Ik heb het zelf nog even getest en bij mij exporteert LR keurig een 16-bits TIFF naar PS CS6 die daar ook als zodanig binnenkomt. Misschien eens aan de bel trekken bij Adobe?

Reactie plaatsen