Betere foto's maken

Productfotografie met een bierfles

Productfotografie heeft een groot deel van mijn hart gestolen. Wellicht heb je al wel eens wat beelden langs zien komen. Niet dat ik alles deel van wat ik maak, maar wel veel. Ik vind het heerlijk om me terug te trekken in mijn (mini)studio om daar bezig te zijn met glas, (drank) flessen, make up spullen, cosmetica, etc. Na de fotosessie zijn er in huize Moorfotografie altijd genoeg liefhebbers om de spullen verder te gebruiken of leeg te drinken. ;-) Het kan zijn dat productfotografie voor jou een aardig high tech gehalte heeft. Studio, flitsers, diffusers, lichtvormers... Nou ja, het kan ingewikkeld klinken. Toch is de werkelijkheid niet zo technisch, hoor. Dat ligt ook aan wat je zelf wilt. Met eenvoudige middelen kun je tot zeer aansprekende resultaten komen. En dat vind ik geweldig! Kijk eens naar deze video, waarin ik je meeneem in mijn studio en laat zien hoe ik een zwart bierflesje fotografeer. In de video is het eindresultaat niet goed zichtbaar, daarom laat ik ze hieronder nogmaals zien. En hier zijn de ruwe resultaten, zo uit de camera, met links 1 flitser, midden 2 flitsers, rechts 3 flitsers: Productfotografie met een bierflesje Dit is slechts één voorbeeld van productfotografie. Er zijn veel meer facetten en onderwerpen binnen dit genre mogelijk. Misschien lijkt het je leuk om daar ook een mee te beginnen. Je hebt echt niet zoveel nodig. En hoe je het moet doen? Neem een kijkje bij mijn video hierboven of in andere blogartikelen. Of download het gratis ebook over productfotografie van de duitse fotograaf Eberhard Schuy. Het is een heel handig (nederlandstalig) boekje met diverse opstellingen en tips en trucs. Aanrader! Zoek je meer verdieping in het fotograferen van glaswerk? Dan kan ik je mijn online cursus Fles fotograferen met 1 flitser van harte aanbevelen. Oh ja, ik zou nog bijna vergeten het eindresultaat te laten zien. De weg er naar toe is natuurlijk vele malen belangrijker. Niettemin: het was een lekker biertje. Eindresultaat Productfotografie met een bierflesje Laat eens even weten hieronder, hou jij ook van productfotografie? Of is het juist de gruwel voor je?