Meeuwen op Wacht
Deze meeuwen stond op wacht bij het Zeehondencreche Pieterburen, waar we tijdens onze zomervakantie een dagje zijn geweest. De zeehonden werden daar geregeld gevoerd met, juist ja, vis. En daar pikten deze meeuwen geregeld een visje van mee. Wat je op deze foto goed kunt zien, is het effect van scherptediepte. De voorste meeuw is scherp en volledig in beeld, de achterste meeuw, die er misschien een metertje achter zit, is behoorlijk onscherp. Nog wel goed als meeuw te herkennen, maar verder niet. Hoe kun je nu gebruik maken van het fenomeen scherptediepte? Dat leer ik je in de cursussen die ik bied. Kijk eens op de cursuspagina. Een paar dingen zal ik verklappen: het diafragma speelt een grote rol, net zoals de focale lengte en de afstanden tussen jou, het onderwerp en de achtergrond. Meeuw Scherptediepte Diafragma
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Reactie plaatsen