Fotografie
Peter van Veen
Fotografie
01/20/2012
0 min
58

Lezersvraag over Portretrecht

01/20/2012
0 min
58
Onlangs kreeg ik een vraag van een lezer (Hoi Jorrit!) over portretrecht. Omdat ik daar ook niet alles over weet, zet ik zijn vraag hier integraal neer. Eigenlijk hoop ik dat er iemand wat meer van weet en een zinnig antwoord kan geven op deze vraag:
Lezersvraag over PortretrechtOnlangs heeft een collega een overzichtsfoto van een danszaal gemaakt, met daarin dansende dames. Nu maakte één van die dames bezwaar tegen publicatie van die betreffende foto, ondanks dat mijn collega toestemming van de eigenaresse van de zaal heeft gekregen. Valt dit voorval onder het portretrecht, of heeft de dame in kwestie eigenlijk geen poot om op te staan?
Zelf denk ik dat de eigenaresse totaal geen stem heeft in dit verhaal. Zij staat namelijk niet op de foto. Maar of je nu wel of niet gevoelig moet zijn voor het bezwaar van de dame die op de foto staat.... persoonlijk zou ik dan niet publiceren. Maar misschien zit ik er naast! Wie weet hier iets van en wil er iets over zeggen?
Reacties
Categorieën