Persoonlijk
Peter van Veen
Persoonlijk
04/18/2013
2 min
3

Fotograferen bij veel wind

04/18/2013
2 min
3
Tja, fotograferen bij veel wind.... Wat moet je daar nu mee? Mijn eerste reactie is meestal: laat maar, want je kunt toch niks goed scherp in beeld krijgen. Toch was het vandaag anders. Vanochtend had ik ons Emma uit school gehaald en zag toen dat er vlak bij school bomen stonden met prachtige roze bloesem. Geen idee wat voor bomen, zo'n kenner ben ik nu ook weer niet. Maar ik zag wel mijn kansen. En kansen moet je grijpen, schrijf ik altijd. :-) Ik zag het al voor me: een semi-stadslandschap met bomen waarvan de takken door de wind heel vaag werden weergegeven. Daarbij een prachtige wolkenlucht, die (eventueel geholpen door een grijsfilter) als vervaagde strepen in beeld kwamen. Visualiseren dus. Erg belangrijk weet ik inmiddels. Want in mijn hoofd had ik de foto al gemaakt. Nu alleen nog maar de spullen pakken en fotograferen maar! Om een beeld te geven van wat er uit de camera komt en hoe het eindresultaat is, heb ik beide beelden hieronder geplaatst, steeds in een tweetal. Laat je even weten wat je er van vindt? Fotograferen bij veel wind Fotograferen bij veel wind Interessant is te zien in de beelden hieronder wat een extra grijsfilter doet. In dit geval was het een goedkoop 3-stops Cokin-kloon grijsfilter. En dat zie je meteen: een dikke paarse kleurzweem die er zeer lastig uit te halen is. Daarnaast kun je heel duidelijk het effect van een nog langere sluitertijd zien. Bij alle foto's is ISO200 en f/22 gebruikt. Bij de middelste foto's is de sluitertijd 15s, bij de laatste is dat opgelopen tot 150s! Fotograferen bij veel wind Fotograferen bij veel wind Fotograferen bij veel wind Fotograferen bij veel wind
Reacties
Categorieën