out of date
Peter van Veen
out of date
09/24/2011
1 min
0

Diaklankbeeld van Rien Mouw in Bibliotheek Werkendam

09/24/2011
1 min
0
Zwerven over de Veluwe” heet de Diaklankbeeld-presentatie die Rien Mouw op woensdag 28 september toont in Bibliotheek Werkendam. Kenmerkend voor deze diaklankbeeld zijn de in elkaar overlopende dia’s, passende natuurgeluiden en achtergrondmuziek, gecombineerd met een heldere - niet te snelle - vertelstem. Er worden schitterende natuurbeelden getoond en een uniek kijkje bij oud-Veluwnaren binnen, die nog op authentieke wijze leven.

Diaklankbeeld

Diaklankbeeld Rien Mouw Bibliotheek WerkendamBij een diaklankbeeld-presentatie heeft u geen last van storende donkerpauzes: de beelden vloeien langzaam in elkaar over. De passende achtergrondmuziek en natuurgeluiden zijn van hoge kwaliteit. Rien Mouw heeft een echte “vertelstem” en heeft zich getraind om duidelijk en niet te snel te spreken.

De Veluwe: natuur en mensen

U maakt een onvergetelijke tocht over de Veluwe en krijgt prachtige natuurbeelden en -verschijnselen te zien. De presentatie begint met beelden van winter en voorjaar (landschap en wild), gevolgd door een indrukwekkend verhaal over de waterkringloop; vervolgens ziet u zandverstuivingen, (flinke) stormen en een zonsondergang. Het absolute hoogtepunt van het Veluwse natuurgebeuren is de bronsttijd van de edelherten (compleet met beelden en geluiden van burlende en vechtende herten). Een uniek onderdeel van de diaklankbeeld is het bezoek aan een aantal, nog op een bijzondere manier levende, oud-Veluwnaren. Rien Mouw maakt u deelgenoot van hun leven. Ook schrijver/fotograaf Brand Overeem kwam veel bij hen over de vloer en maakte talloze foto’s van het leven van zijn vader Jacob en moeder Pie en andere plattelandsmensen. De boeken die hierover zijn verschenen, zijn in de bibliotheek in te zien. Tijdschrift Terdege wijdde onlangs een lang artikel aan hem. De momenteel in Bibliotheek Werkendam (en Giessen) gepresenteerde fototentoonstelling “Oog voor mensen” sluit perfect aan bij de beelden uit de diaklankbeeld: foto’s van bijzondere mensen. Er wordt een toelichting en rondleiding gegeven bij deze tentoonstelling.

Informatie

Aanvang: 09.30 uur. Prijs: € 2,50 voor bibliotheekleden, € 3,50 voor niet-leden (incl. koffie/thee). Ook geschikt voor groepen (ouderenbonden e.d.). Kijk voor meer informatie op bibliotheekaltena.nl en rienmouw.nl. Contact: Tryntsje van Vessem 0183-501983 (t.vanvessem@bibliotheekaltena.nl).
Reacties
Categorieën