Fotografie
Peter van Veen
Fotografie
08/07/2012
0 min
2

De Scheve Toren van Bedum

08/07/2012
0 min
2
Vorig jaar heb ik me al verbaasd over de scheve toren van Bedum. Ook toen heb ik er een opname van gemaakt. Nu ben ik er weer en wilde dit unieke bouwwerk opnieuw vastleggen. Dit keer in combinatie met voldoende beweging in de lucht. Dat kon ik vorig jaar nog niet, toen heb ik het meer in de HDR-hoek gezocht. Dit keer dus bewust in de hoek van lange sluitertijd, in dit geval 331 seconden. Deze lange sluitertijd heb ik bereikt door een 3-stops en een 9-stops grijsfilter te combineren met een polarisatiefilter. In totaal ruim 13 stops dus. Ik heb er een redelijk aantal gemaakt, de eerste heb ik ook op Facebook laten zien. Maar uiteindelijk is dit het geworden. Een zwart-wit uitvoering waarop twee dingen heel duidelijk naar voren komen: de scheefstaand toren van Bedum èn de heftige beweging in de lucht. Ik ben van mening dat dit geheel in zwart-wit veel beter uitkomt, vandaar mijn keuze. Geef maar een 'Vind ik leuk' als je dat ook vindt. Scheve Toren Bedum Zwart-Wit Lange Sluitertijd
Reacties
Categorieën