Cropcamera versus Cropped Fullframe
16 december 2016 
0 min. leestijd

Cropcamera versus Cropped Fullframe

Wat is beter: een foto maken met een cropcamera of met een fullframe en achteraf bijsnijden tot het zelfde formaat? Cropcamera versus Cropped Fullframe Iedereen kent wel dit dilemma: fotograferen met een fullframe en naderhand bijsnijden tot de gewenste uitsnede of fotograferen met een cropcamera? Deze vraagstelling speelt vooral bij fotograferen met een telelens. Een cropcamera heeft dan immers het voordeel van de cropfactor, waardoor een 300mm lens zich gedraagt als een 450mm lens. Maar de fullframe heeft een grotere sensor en zal dus meer beeld registreren, wat achteraf bijgesneden kan worden tot hetzelfde beeld als wat met de cropcamera gemaakt is. Wat is nu beter? In deze (Engelstalige) video wordt e.e.a. heel duidelijk en visueel getoond. De resultaten hebben mij verbaasd!
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Tassos
Door

Tassos

op 16 Dec 2016

Hey, dat is intressant...!!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 16 Dec 2016

Dat dacht ik ook, toen ik dit zag.

Rita Batsleer
Door

Rita Batsleer

op 16 Dec 2016

Heel duidelijke uitleg voor de vele vragen die ik mezelf al gesteld heb. Gebruik ik nu mijn Canon 450D of mijn Canon 6D...met of zonder statief en welke lens past het past het best voor welke omstandigheden. Voor Macro fotografie is mijn 6D iets moeilijker, voor een shoot in het veld is de 450D dan weer handiger als er voldoende licht is. Het is echt zoeken wat gebruik ik, in welke omstandigheden. Veel oefenen en durven uitproberen is het antwoord. Toffe Video, Dank je wel Peter

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 21 Dec 2016

Graag gedaan, doe er je voordeel mee, Rita!

Mooie Plaatjes
Door

Mooie Plaatjes

op 18 Dec 2016

heel verrassend bedankt voor het delen.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 21 Dec 2016

Dat vond ik ook al!

glazenier
Door

glazenier

op 20 Dec 2016

Ik gebruik nu al 6 jaar de Olympus PEN E camera en ben daar super tevreden over, sinds afgelopen vrijdag eindelijk de Olympus PEN E-PL7 in huis en na 2 avonden de Kerstbal's te hebben geschoten op onze dansschool helemaal in mijn nopjes. Uiteraard nog heel veel mee spelen om deze camera mij net zo eigen te maken als de E-PL1.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 21 Dec 2016

Tof! Door veel doen leer je toch het beste je camera onder de knie te krijgen.

Nieuwe camera(Nikon) Dx vs FF
Door

Nieuwe camera(Nikon) Dx vs FF

op 09 Jan 2017

[…] met een ff waarvan het beeld gecropped wordt tot het dx formaat. Verhelderend toch wel. https://www.moorfotografie.nl/cropcam...ped-fullframe/ Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Met citaat […]

Reactie plaatsen