Fotobewerking
Peter van Veen
Fotobewerking
07/17/2020
3 min
3

Update Luminar naar versie 4.3

07/17/2020
3 min
3
Afgelopen week heeft Skylum de nieuwste update voor Luminar uitgebracht, versie 4.3, met extra aandacht op het verbeteren van de algehele ervaring voor creatievelingen door tal van verfijningen en prestatieverbeteringen die zijn aangebracht. De nieuwste update is verkrijgbaar als een gratis update voor de huidige gebruikers van Luminar 4, het geeft de mogelijkheid om foto’s te zoeken, een gebruikerservaring voor Looks, 500px integratie, een nieuwe crop-interface en verschillende prestatieverbeteringen. Het brengt ook een nieuw ruimtevaart object, samen met een paar andere verbeteringen, voor de AI Augmented Sky tool. Luminar 3 gebruikers zullen de zoekfunctie ook toegevoegd zien in de nieuwe update van het programma. Luminar kopen Met deze nieuwe Search tool, kunnen fotografen gemakkelijk foto’s vinden in hun bibliotheek. Search laat fotografen toe hun foto’s te vinden op naam, map, datum of extensie, waardoor foto's snel kunnen worden beheerd. Luminar 4.3 verbeterde zoekfunctie

500px integratie

Fotografen kunnen nu hun foto’s delen met andere creatievelingen over de hele wereld op het 500px fotoplatform voor het delen van foto’s.

Stabiliteit en prestatieverbeteringen

Skylum gaat verder met het verbeteren van prestaties voor Luminar. Met de 4.3 update, gaan RAW-bestanden nu sneller dan ooit open in Luminar, wat wil zeggen dat fotografen sneller aan hun beelden kunnen werken. Met de 4.3 update gebruiken de Luminar tools minder computergeheugen, waardoor je een snellere en meer responsieve slider krijgt. Met als resultaat een vlottere en snellere ervaring voor creatievelingen. Wie een oudere of minder krachtige computer heeft moet ook een snelheidsverhoging zien in het bewerken en beheren van de workflows.

Snellere Looks ervaring

Hoewel Looks een krachtig onderdeel is van het Luminar systeem, is het niet te onderschatten als fotografen meer pakketten inbrengen en hun eigen Looks creëren. Looks creëert voor gegevens - van textuur tot AI inhoudsbewuste tools die zich aan elke afbeelding aanpassen. Gekoppeld aan de hoeveelheid gegevens binnen RAW-bestanden kan er een kleine vertraging ontstaan bij het doorlopen van elke Look. Luminar 4.3 lost dit probleem op door fotografen de mogelijkheid te geven direct een voorvertoning te krijgen van hun Looks, gewoon door er met je muis overheen te gaan. In onze demo’s en testen waarin fotografen de mogelijkheden van Looks bekijken, konden fotografen gemakkelijker bladeren en sneller beslissen of ze de geselecteerde look willen. Luminar 4.3 verbeterde zoekfunctie

Verbeteringen voor het bijsnijden

Crop & Rotate hebben een grote update gezien met Luminar 4.3, door te verhuizen naar rechts onder Lens & Geometry. Fotografen kunnen de tool openen en gemakkelijker en sneller dan ooit bijsnijden. Gebruikers van Windows zouden ook een aanzienlijke prestatieverbetering moeten zien, zodat fotografen hun foto's moeiteloos kunnen bijsnijden.

AI Augmented Sky verbeteringen

De AI Augmented Sky-functie heeft creativiteit naar nieuwe hoogten gebracht, waardoor fotografen composities kunnen maken die ze nooit voor ogen hadden. In Luminar 4.3, is een nieuw ruimtevaart object toegevoegd aan de selectie. De AI Augmented Sky ervaring heeft ook een aantal verbeteringen gekregen. Fotografen kunnen gemakkelijk foto’s draaien en snel positioneren, zodat je kunstwerk perfect wordt! Een marktplaats gedeelte op de Luminar website is ook toegevoegd, met objecten om te gebruiken met AI Augmented Sky.

Aangepaste luchten en luchtobjecten

In de AI Sky Replacement en AI Augmented Sky tools hebben fotografen nu comfortabel toegang tot een aangepaste map met lokaal opgeslagen luchten en luchtobjecten. Nu is het ook gemakkelijk om verschillende luchten te kopiëren en te plakken in de sky-map in slechts een paar klikken, voor een gemakkelijke bewerking.

Nieuwe maskeerborstel workflow

De maskeer tool is wel heel erg eenvoudig in gebruik, aangezien de gemaskerde gebieden zichtbaar zijn in het midden van het proces dankzij een transparant rood masker. Geniet van het directe effect van de tool voor een aangename en snelle bewerking.

Hoe doe ik een update

Luminar 4.3 is een gratis update voor de huidige Luminar 4 gebruikers. Op een Mac klik je in de Bovenste Menubalk en kies Luminar 4 > Controleren op updates. Als je via de Mac App Store hebt gekocht, open je de App Store en ga je naar het tabblad Updates. In Windows kies je in de bovenste menubalk voor Help > Controleren op updates. Gebruik je Luminar als een plugin met Photoshop, Lightroom Classic of Photoshop Elements, is het aanbevolen het installatieprogramma van de plugin opnieuw uit te voeren. Er is ook een uitgebreide gebruikershandleiding verkrijgbaar, waardoor zoeken en antwoorden vinden op software vragen gemakkelijker dan ooit is.

Heb je nog geen Luminar 4?

Luminar 4 is verkrijgbaar aan een verkoopprijs van € 89. Bezoek skylum.com om meer te weten te komen. Maak daarbij gebruik van de extra kortingscode MOORFOTOGRAFIE om nog eens € 10 extra korting te claimen! Luminar kopen

.

Reacties
Categorieën