Fotografie

Rondje wandelen in de Biesbosch

In de afgelopen week heb ik met Leo een wandeling gemaakt door het nieuwe deel van de Biesbosch, rondom de polder Jantjesplaat. Vanaf de parkeerplaats vlak na de Spieringsluis, langs het water richting Jantjeskeet en dan weer terug. Een enorm afwisselend en interessant gebied, zeker als het een beetje begroeid is. En helemaal heerlijk om je hoofd leeg te lopen. :-) Die dag kon ik gebruik maken van de gloednieuwe Nikon D500 in combinatie met een Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6; een combinatie om verliefd op te worden. Dat kan ik wel zeggen... Wat een heerlijke camera! Natuurlijk ken je zo'n ding niet na een paar uurtjes, maar de look and feel waren heel goed. Ik heb met name veel gebruik gemaakt van de autofocus continue (AF-C) wat samen met de 153 focuspunten en 10 fps redelijk vaak tot scherpe treffers leidde. Op Facebook (waar ik al wat foto's heb laten zien) schreef ik al eerder dat ik tot op heden niet echt een vogeltjesfotograaf was, maar dit smaakte wel naar meer. Een soortenjager zal ik niet direct worden, maar de actiefoto's komen zo wel mooi binnen handbereik. En dat is gewoon leuk om te doen. Gelukkig was er meer te zien dan alleen vogeltjes. Kijk maar even mee: [nggallery id=20]