Review
Peter van Veen
Review
04/23/2013
2 min
2

Review Aluminium Dibond van Fotoalbum.nl

04/23/2013
2 min
2
Enige tijd geleden heb ik bij onze vriend en collega Leo Janssen en prachtige afdruk van een stedelijk landschap op aluminium gezien. Ik was er van onder de indruk. Nu had ik ook een landschapsfoto liggen waarvan ik weleens een afdruk op aluminium wilde zien. En aan de muur hangen natuurlijk. ;-) Review Aluminium Dibond Afdruk van FotoalbumNu zijn er vreselijk veel aanbieders die op allerlei producten kunnen afdrukken. Met Fotoalbum.nl, een bekende fotoboekaanbieder, had ik al eens contact gehad om een product van hun te beoordelen. Dus dat leek me voor dit verhaal een prima kruisbestuiving. Aluminium Dibond is een andere naam voor Aluminium Directdruk. Deze methode is ontwikkeld voor en door professionals en geeft de foto een hoogwaardige uitstraling. De foto wordt rechtstreeks op een stevige alu-dibond-plaat gedrukt die niet reflecteert. Het bestelproces was gelukkig erg eenvoudig. Ik ben daar niet zo'n held in en dus erg allergisch voor onduidelijke zaken in dit toch wel belangrijke onderdeel. Maar zonder problemen kon ik door het hele proces heenkomen. En na een dikke week wachten was het dan uiteindelijk zover: ik kon mijn alu-print eindelijk in handen houden. Helaas moet een dergelijk product ook verzonden worden en dat is nog weleens een zwakke schakel in het geheel. In kreeg namelijk onderstaand pakket thuisbezorgd: Review Alu-Dibond afdruk van Fotoalbum.nl Mijn vrees bleek gegrond: het pakket was duidelijk een keer op een hoek gestuiterd en was ietsje beschadigd. Niet veel, maar toch. Daar betaal je niet voor. Een melding gemaakt en na een foto te hebben opgestuurd werd mijn kritiek terecht bevonden en kreeg ik een nieuwe afdruk opgestuurd. Afijn, weer een week wachten dus... Vol verwachting werd het tweede pakket uitgepakt. En gelukkig, geen beschadigingen of andere deuken of butsen. Om je een indruk te geven hoe zo'n alu-dibond print door Fotoalbum.nl wordt verzonden laat ik je hieronder een foto zien: Review Alu-Dibond afdruk van Fotoalbum.nl Keurig netjes ingepakt dus, voorzien van stootranden op alle hoeken. Ik vraag me toch echt af wie er met mijn eerste afdruk heeft lopen smijten. ;-) Om de print op te hangen heb ik gekozen voor het luxe ophangsysteem. Iets duurder, maar m.i. veel flexibeler. Zoals je hieronder kunt zien is het met dit systeem zonder problemen mogelijk om de afdruk aan elke willekeurige zijde op te hangen. Volgens mij is het wel nodig dat de schroefjes in de muur dan exact waterpas zitten. Ik geloof dat ik dat dan maar een ander laat doen... Review Alu-Dibond afdruk van Fotoalbum.nl Om je een indruk te geven hoe zo'n alu-dibond print nu is opgebouwd heb ik een foto met de macrolens van de zijkant gemaakt. Om alles in verhouding te kunnen zien heb ik er een muntje van 10 eurocent naast gelegd. Review Alu-Dibond afdruk van Fotoalbum.nl En dan wil ik je natuurlijk het eindresultaat niet onthouden: Review Alu-Dibond afdruk van Fotoalbum.nl Conclusie: een alu-dibond afdruk is niet goedkoop. Ofwel: je betaalt wel wat voor een dergelijke plaat. Maar heb je een topfoto: probeer dan eens zo'n afdruk. Deze fraaie plaat heeft inmiddels een mooie plek in huis gekregen. :-)
Reacties
Categorieën