Fotografie
Peter van Veen
Fotografie
09/26/2013
1 min
2

Herfstfotografie tip – close-up met de macrolens

09/26/2013
1 min
2
De herfst is de perfecte tijd van het jaar om naar buiten te gaan met je macrolens om de fraaiste close-ups vast te leggen. Er is een ongelooflijke rijkdom aan onderwerpen: paddenstoelen in allerlei vormen en maten, spinnenwebben en natuurlijk de kleurrijke bladerpracht. Herfstfotografie Tip Close-up met Macrolens Zoek en kijk vooral goed naar details, vormen en texturen. Interessante composities of situaties zorgen er voor dat je foto boven de gemiddelde herfstfoto uitsteekt. Kijk goed uit voor afleidende elementen in de achtergrond. Rommel is tenslotte rommel ook al is het uit focus. Dus gewoon even het diafragma openzetten is natuurlijk niet altijd een oplossing. Herfstfotografie Tip Close-up met Macrolens Waar moet je bij herfstfotografie goed op letten:
  • De gebruikelijke compositieregels zijn ook nu van toepassing. Bijvoorbeeld de derdenregel.
  • Maak zo mogelijk gebruik van een reflector. Een klein kaartje met wit/zilver/goud gekleurd papier erop voldoet al prima.
  • Let op dat er geen storende elementen in de achtergrond aanwezig zijn. Haal ze desnoods weg.
  • Voorkom bewegingsonscherpte door gebruik te maken van een stevig statief. Let op dat je een statief hebt wat laag bij de grond kan.
Herfstfotografie Tip Close-up met Macrolens
Reacties
Categorieën