Herfstfotografie tip – close-up met de macrolens
26 september 2013 
1 min. leestijd

Herfstfotografie tip – close-up met de macrolens

De herfst is de perfecte tijd van het jaar om naar buiten te gaan met je macrolens om de fraaiste close-ups vast te leggen. Er is een ongelooflijke rijkdom aan onderwerpen: paddenstoelen in allerlei vormen en maten, spinnenwebben en natuurlijk de kleurrijke bladerpracht. Herfstfotografie Tip Close-up met Macrolens Zoek en kijk vooral goed naar details, vormen en texturen. Interessante composities of situaties zorgen er voor dat je foto boven de gemiddelde herfstfoto uitsteekt. Kijk goed uit voor afleidende elementen in de achtergrond. Rommel is tenslotte rommel ook al is het uit focus. Dus gewoon even het diafragma openzetten is natuurlijk niet altijd een oplossing. Herfstfotografie Tip Close-up met Macrolens Waar moet je bij herfstfotografie goed op letten:
  • De gebruikelijke compositieregels zijn ook nu van toepassing. Bijvoorbeeld de derdenregel.
  • Maak zo mogelijk gebruik van een reflector. Een klein kaartje met wit/zilver/goud gekleurd papier erop voldoet al prima.
  • Let op dat er geen storende elementen in de achtergrond aanwezig zijn. Haal ze desnoods weg.
  • Voorkom bewegingsonscherpte door gebruik te maken van een stevig statief. Let op dat je een statief hebt wat laag bij de grond kan.
Herfstfotografie Tip Close-up met Macrolens
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Estrella
Door

Estrella

op 02 Oct 2013

Goed idee en prachtige foto's! Ik heb vandaag twee vuurrode herfstblaadjes van straat gepakt en mee naar huis genomen waar ik nog 'iets' mee wil doen. Gelijk mooi inspiratie dit!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 03 Oct 2013

Thanks! En altijd fijn om te horen dat in elk geval iemand geïnspireerd is geraakt. :-)

Reactie plaatsen