Herfstfotografie Tip - Details
07 oktober 2016 
1 min. leestijd

Herfstfotografie Tip - Details

Soms lijkt het wel of die ene perfecte herfstfoto er net niet in zit. Laat je dan niet frustreren! Probeer het eens te zoeken in de details. Gebruik een zoomlens, bijvoorbeeld een 70-300mm, of een macrolens. Kruip dicht op je onderwerp en werk zoveel mogelijk beeldvullend. Ga aan het werk met bladeren tegen een blauwe hemel, of gebruik een groot diafragma (laag f-getal) zoals f/2.8 of f/4 waardoor de achtergrond zoveel mogelijk buiten de focus komt en dus onscherp wordt. Let ook op gevallen bladeren en kastanjes die nog in hun opengebarsten schil liggen. Herfstfotografie Tip Details Herfstfotografie Tip DetailsEn natuurlijk hoeven close-up foto’s van gevallen objecten zoals bladeren en kastanjes helemaal niet conform de werkelijkheid gemaakt te worden. Zoek wat kleurrijke herfstbladeren die op de grond liggen en arrangeer ze in een bepaald patroon of vorm. Het is echt verbazend wat er allemaal bereikt kan worden met een beetje creativiteit. Is er te weinig licht op locatie? Neem dan wat bladeren en andere herfstspullen mee naar huis, waar je ze in alle rust kunt fotograferen. Om het geheel nog een extra dimensie te geven kun je met een plantenspuit wat water over de bladeren nevelen. Of de bladeren op een glasplaat van onderen belicht fotograferen, zoals ik eerder al eens liet zien.

De herfst is het kleurrijkste jaargetijde om te fotograferen. Meer leren? Kom dan eens kijken bij onze Fotografie Praktijkschool!

Herfstfotografie Tip Details
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Reactie plaatsen