Fotografie
Peter van Veen
Fotografie
08/25/2009
1 min
5

Fotoshoot Esther en Adriëtte

08/25/2009
1 min
5
In de zomervakantie vinden er ook in huize Van Veen logeerpartijtjes plaats. Afgelopen week heeft mijn oudste dochter haar klasgenoot Esther te logeren gehad. Nu heeft Adriëtte al eens eerder een fotoshoot met Elja Trum en mij gedaan gedaan. Dat trok destijds best de aandacht in de klas... Dus wilden de meiden ook nu graag wat mooie foto's als herinnering. Nou, dat kon geregeld worden. Een mooie locatie leek mij wel aan de rivier de Merwede bij ondergaande zon. Dat leverde best wat fraaie plaatjes op: Fotoshoot Esther en Adriëtte Fotoshoot Esther en Adriëtte Fotoshoot Esther en Adriëtte Waar ik echter niet op had gerekend, was een aanval van muggen... Na een ruim kwartiertje was de situatie voor mij, maar ook voor de modellen niet meer houdbaar. Nu, een week later, verdwijnen pas de laatste muggenbulten bij mij! Inmiddels was ook de zon wel achter de horizon verdwenen en zijn we naar huis teruggekeerd. Daar heb ik een thuisstudio geïmproviseerd. De kamer leeggeruimd, wit achtergronddoek aan de gordijnroede opgehangen, flitser op de camera, flitser met slave-cell achter de modellen gelegd om de achtergrond goed uit te lichten en fotograferen maar! Tussentijds heb ik wat geëxperimenteerd met mijn reflectiescherm, de witte en gouden kant. Ook heb ik nog wat foto's gemaakt met de flitser van de camera af, met behulp van de Cactus V2. Hieronder enkele resultaten: Fotoshoot Esther en Adriëtte Fotoshoot Esther en Adriëtte Fotoshoot Esther en Adriëtte Zo zie je maar dat met relatief eenvoudige middelen toch een leuk resultaat te behalen valt!
Reacties
Categorieën