Reflectiescherm opvouwen
29 oktober 2009 
0 min. leestijd

Reflectiescherm opvouwen

Enige tijd geleden (de laatste Vaderdag om precies te zijn) heb ik van mijn kinderen een pracht 5 in 1 reflectiescherm gekregen. In combinatie met mijn flitser, de Cactus en de interesse voor Strobist Fotografie, is dat een leuk stukje gereedschap. Wie echter wel eens zo'n ding heeft gebruikt, weet ook wel hoe lastig het is om ze weer in de bijbehorende hoes te krijgen. Want met een doorsnede van 105cm is het nu niet bepaald een dingetje wat je zo onder de arm meeneemt. Nee, het moet toch echt in een tasje van ruim 30cm doorsnede. Da's andere koek! Het reflectiescherm moet dus in elkaar gevouwen worden. En dat is een kunst op zich. Mw. Moorfotografie was daar veel handiger in dan ik en heeft het mij geleerd... Ik wil dat kunstje natuurlijk graag met jullie delen, maar helaas wilde ze dit niet voor de camera demonstreren... :-( Daarom heb ik op internet gezocht naar een duidelijke instructievideo waarin je goed kunt zien hoe je een reflectiescherm opvouwt. Bekijk deze video maar eens als je het ook wilt leren:
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Dustin Vogel
Door

Dustin Vogel

op 29 Oct 2009

Blijft altijd rottig die dingen. Mijn reflectiescherm staat al een paar jaar kan en klaar (dus na uitpakken nooit meer ingeplakt) maar is alleen handig thuis in het gebruik. Meenemen zit er niet meer bij omdat het niet meer in de auto past. Misschien toch eens proberen.Een grotere uitdaging: Een lichttentzoals http://ecx.images-amazon.com/images/I/311t-JZp77L.jpg

Niwla
Door

Niwla

op 30 Oct 2009

LOL...Zonneschermpjes voor achter in de auto (als je jonge kids hebt) werken volgens hetzelfde principe ;-)

Wim
Door

Wim

op 05 Nov 2009

Ha, toen mijn reflectiescherm eergisteren geleverd werd en ik het, nadat ik het had uitgetest, opnieuw wou opplooien ging het van de eerste keer goed. Ik heb wel niet verteld tegen mijn vrouw dat ik eerst dit filmpje had gezien.

Tamara Koster
Door

Tamara Koster

op 16 Aug 2010

Waar koop ik dergelijke reflectieschermen?Gr Tamara

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 16 Aug 2010

Bij de meeste fotozaken kun je die wel krijgen, in diverse maten. Ik heb mijn reflectiescherm gekocht bij Arend Handelsonderneming. Scherpe prijzen en een vlotte afhandeling!

Nele Somers
Door

Nele Somers

op 04 Jan 2012

Schitterend!! Uitstekende tip!! Net ook een reflectiescherm gekregen. :)

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 11 Jan 2012

Je kunt het maar net even nodig hebben. Een reflectiescherm opvouwen is een bepaalde greep. Heb je die eenmaal door, dan is het een fluitje van een cent!

Lurome photography
Door

Lurome photography

op 06 Sep 2013

Wauw! Net voor het eerst een reflectiescherm binnen gekregen, en na enthousiast uitpakken, dus ook niet meer in elkaar kunnen krijgen. Ik heb meerdere filmpjes bekeken,maar kreeg niet voor elkaar. Dit filmpje werkte echter goed, heb hem weer veilig in zijn zakje zitten! Die 105cm doorsnee zijn ook zo onhandig, hihi!Dankjewel voor de tip!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 09 Sep 2013

Haha, ja een 105cm kan een lastig ding zijn om op te vouwen als je het niet door hebt. Ken je de truc, dan is het een fluitje van een cent!

Reactie plaatsen