Project 52 week 2 Drank
14 januari 2013 
0 min. leestijd

Project 52 week 2 Drank

We zijn inmiddels week 2 weer uit, dus tijd om de resultaten te laten zien. Het onderwerp voor week 2 was: drank. Dat kun je natuurlijk op vele manieren laten zien. Je denkt al gauw aan iets alcoholisch, maar dat hoeft helemaal niet. Toch zijn we beiden hierop uitgekomen.... Ook nu zie je weer een totaal andere benadering. Hetty heeft gebruik gemaakt van een klein flesje Amaretto en heeft dat door een speciale bewerking op de iPhone een vervreemdende look gegeven. Zelf heb ik de verleiding kunnen weerstaan om weer met flitsers in de weer te gaan. Ik had wel iets leuk in gedachten met een glas wat volgeschonken werd, maar dat komt wellicht later nog wel een keer. Ik vind het nu meer passen bij de weersomstandigheden om iets met een knapperig haardvuur te doen.... Oordeel zelf! Klik op de foto voor groot formaat. Je mening wordt zeer gewaardeerd. :-) Foto van Peter: Project 52 Weken Week 2 Drank door Peter Foto van Hetty: Project 52 Weken Week 2 Drank door Hetty
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Robert Stienstra
Door

Robert Stienstra

op 15 Jan 2013

behalve dat het een lekkere whisky is, ook erg leuk gefotografeerd. Ik hou er van. En de ammaretto is ook erg leuk bewerkt. het lijkt alsof de fles uit de achtergrond komt.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 16 Jan 2013

Dankjewel Robert!

Marjon
Door

Marjon

op 15 Jan 2013

Proost dan maar, ik drink het beide niet maar jullie wel zo te zien. Ik zou nu niet kunnen kiezen welke foto mijn voorkeur heeft. Groetjes Marjon

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 16 Jan 2013

Dankjewel Marjon, we laten het ons smaken. :-)

Danielle
Door

Danielle

op 15 Jan 2013

jammer dat je de scherpte niet zo goed hebt Peter, de fles is niet scherp en een ijsklontje ook niet helemaal, ik vind de uitsnede ook wat minder. Je kiest ervoor om niks in het glas te doen en wel ijs, en niet een nieuwe (volle) fles neer te zetten... heb je geprobeerd hoe het was met wel een beetje in het glas? Je vroeg zelf naar een mening he ;) De achtergrond is wel gaaf.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 16 Jan 2013

De scherpte had beter gekund. Gezien het gebruikte diafragma (f/4) en de gebruikte telelens is de scherptediepte iets te krap. De scherpstelling is gedaan op de zijkant van het glas. De setting is een keuze. Natuurlijk had het anders gekund. Er zijn vele wegen. Ik heb nog wel het glas ook vol gehad, maar die is het uiteindelijk niet geworden. En je menig geven, dat stel ik op prijs!

jantje
Door

jantje

op 15 Jan 2013

Hoi Peter, ik ga voor de whisky (bah, wat lekker:-)) Vind het een gave foto, het ontbreken van scherpte vind ik helemaal geen probleem. Maar de suggestie van Daniëlle (gals half vol, glas volschenken met de mooi gekleurde drank, tja, dat zou best wel eens iets kunnen toevoegen (welleicht valt het minder op door de achtergrond) Maar: mooi man!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 16 Jan 2013

Beide opties heb ik geprobeerd, maar uiteindelijk vond ik dit toch de mooiste! Dankjewel. :-)

Kiki
Door

Kiki

op 10 Feb 2015

Hi Peter, bijzondere foto zo met dat vuur op de achtergrond! Hoe krijg je zoiets voor elkaar? (of is dat het geheim van de smit ;) )

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 18 Feb 2015

Nee hoor, ik ben niet zo van de geheimen... Ik heb een plaatje op het toetsenbord van de laptop gezet, daarop de fles en het glas. Vervolgens een foto op de laptop openen en voila!

Reactie plaatsen