De Wondere Wereld van Vogelfotografie
13 september 2014 
0 min. leestijd

De Wondere Wereld van Vogelfotografie

Vogelfotografie is een deelvorm van dierenfotografie. Of natuurfotografie. Het is maar hoe breed je het bekijkt. Het leuke van vogelfotografie is dat je er heel eenvoudig mee kunt beginnen. Zoals ik dat heb gedaan (zie hieronder) door gewoon wat broodkruimels op het dak van mijn tuinhuisje te strooien. Daar komt van alles op af. Van grote meeuwen en brutale kauwen tot heel kleine musjes. Wil je meer dan heb je al snel materiaal nodig met een fors brandpuntsafstand, want veel vogels laten zich niet zo gemakkelijk benaderen. Maar ook hier: oefening baart kunst en geduld helpt een stevig handje! Om je alvast wat inspiratie te geven deel ik hier de link naar een serie zeer mooie fotomomenten met vogels. Hoewel ik er ook een niet-vogel tussen heb gevonden. Zie jij die ook? Kijk, geniet en verwonder! De Wondere Wereld van Vogelfotografie
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Ellen Denkers
Door

Ellen Denkers

op 18 Sep 2014

Prachtige foto's, geweldig, wilde dat ik het zo kon. Wat me opviel is de achtergrond, deze is overal zo zacht en niet rommelig zoals meestal bij mijn foto's. Waarschijnlijk omdat deze foto's toch in de vrije natuur zijn gemaakt en niet in een "stadse" natuur waar alles dicht op elkaar staat en je toch verschillende kleuren in je achtergrond hebt.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 18 Sep 2014

Ellen, ik denk dat vooral de brandpuntsafstand een grote rol speelt. Met een forse telelens krijg je dat effect al gauw. Maar je zou in de EXIF moeten (kunnen) kijken.

Reactie plaatsen