De switch van Scott Kelby
25 februari 2014 
1 min. leestijd

De switch van Scott Kelby

Wie de Amerikaanse Photoshop, Lightroom en Fotografie Guru Scott Kelby op de voet volgt zal het niet ontgaan zijn. Scott Kelby fotografeert niet langer met Nikon, maar is overgestapt naar Canon. Dat doen natuurlijk wel meer fotografen, maar een persoon als hij heeft toch veel invloed op zijn volgers. Als hij iets doet of bezit voelt dat toch een beetje als een aanbeveling, een recommendation. Voor wie Scott Kelby nog niet kent: hij is een autoriteit op het gebied van Photoshop en fotografie. Inmiddels zijn er zo'n 50 boeken van zijn hand verschenen. Ook heeft hij veel bekendheid verworven door het organiseren van de World Wide Photo Walk, die ook hier in Nederland georganiseerd wordt. Verder heeft hij een stevige vinger in de pap bij het Photoshop User Magazine en is ook nog oprichter van de NAPP (National Association of Photoshop Professionals. Niet de minste dus. Persoonlijk vind ik het stiekem wel een beetje jammer geen punt dat hij overstapt naar Canon. Moet hij zelf weten. Maar het is de toelichting die hij erbij geeft die me een wat wrevelig gevoel geeft. Bekijk hieronder maar even de video waarin hij in een uitzending van The Grid (overigens altijd het kijken waard) aan Rick Sammon uitlegt waarom hij de switch van Nikon naar Canon gemaakt heeft. In deze video geeft Scott hoog op over de superieure snelheid van de AF van de Canon 1Dx en ook over de weergave van de huidtinten. En dat mag. Maar gek genoeg komt deze aanbeveling/opmerking pas nadat hij Canon als sponsor heeft binnengeharkt. Nu weet ik niet voor wie dat een grotere prestatie is: voor Scott of voor Canon. Maar daar zit voor mij wel een beetje de kneep van het verhaal. Nu ben ik altijd al een Nikon fotograaf geweest, maar als Canon mij een 1Dx of pak em beet een 5D Mk III met bijbehorend lenzenpakket schenkt... Dan zou ik ook niet laten om ze daarvoor te prijzen. :-) Moraal van het verhaal: zowel Canon als Nikon alsook andere merken maken prima spiegelreflexcamera's. Dan heeft het ene merk weer de beste specificaties, enkele maanden later weer de andere. En zo wisselt het steeds. Daar moet je ook keuze camerakeuze niet aan af laten hangen. En ook niet aan de keuze van een man als Scott Kelby. De camera moet bij jezelf passen. Letterlijk ook passen. Huur ze eens en voel wat beter bij je hand en persoon past. Dat is van doorslaggevend belang!
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Yvonne - Incanto Images
Door

Yvonne - Incanto Images

op 25 Feb 2014

Ik blijf bij mijn super Nikon, heb in al die jaren nog nooit iets gehad..;-)Groetjes Von

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 25 Feb 2014

Ikke ook hoor!

Corrie P.
Door

Corrie P.

op 05 Mar 2014

Ik ben 1 jaar geleden overgegaan naar Nikon na heel veel jaren Canon. Reden dat ze bij de technische dienst van Canon zo lullig doen, b.v. toen ik informatie vroeg over het rubber wat losliet:" ja, gebeurt wel vaker bij vrouwenhanden". Als je dan je camera niet zo lang kan missen en vraagt om het op te sturen en ze dat dan uiteindelijk doen, sturen ze het zonder beschrijving. Als je dan vervolgens daarnaar vraagt zeggen ze : "dat doen we niet, je neemt ons werk uit handen". En dit was niet de eerste keer. Als je in het noorden woont is er geen technische dienst van Canon, wel van Nikon en wat betreft de camera's doen ze niet voor elkaar onder.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 17 Mar 2014

Dat is geen leuke reden om te switchen, maar blijkbaar wel nodig. Jammer!

Sylvia
Door

Sylvia

op 17 Mar 2014

Ben jaren terug door een mazzeltje aan een canon 450D gekomen en mijn upgrade is hierdoor ook canon geworden. Dit door de lenzen die ik al had en de 450D toch ook een fijne camera vond. Zou ik blanco moeten beginnen dan had ik beide merken geprobeerd.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 17 Mar 2014

Ja dat kan ook. Feit is dat wanneer je eenmaal lenzen hebt, je niet zo gauw meer switcht.

Reactie plaatsen