Ochtendje fotograferen in de Biesbosch
21 juni 2012 
1 min. leestijd

Ochtendje fotograferen in de Biesbosch

Niet gehinderd door enige tegenzin, na het debacle van gisteren, heb ik voor deze ochtend ook gewoon weer de wekker gezet om 4:30 uur. Dan vind ik mezelf een bikkel. ;-) Maar toen de wekker ging dacht ik: ik ga er zometeen wel uit. Om dus vrolijk verder te slapen. Maar toch, na een kwartiertje werd ik wakker en in notime zat ik in de auto om te gaan fotograferen in de Biesbosch. Ik rekende er op dat het licht beter zou zijn vandaag. Het leek er wel op. De lucht kleurde in eerste instantie wat roze, dus ik had goede hoop! Helaas was de pret van korte duur. De zon was slecht enkele minuten te zien en verdween daarna weer achter een wolkenplaat. Zoals ik op Facebook al schreef heb ik de afgelopen avonden besteed aan de DVD 'Chasing the Light' van David Noton. Prachtige beelden en nuttige info voor de serieuze landschapsfotograaf! Ook hij heeft het daar over situaties waarbij het juiste licht er slechts heel even is. En dan moet je er wel klaar voor zijn. Een soort van 'decisive moment' als het ware. Nou, dat gevoel had ik deze ochtend ook. De zon was slechts heel even te zien, maar ik had hem op de plaat staan! Geen grote oogst weer, maar het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Klik op de foto voor groot formaat. RT of Like eens als je dit leuk vind! Ochtendje fotograferen in de Biesbosch Ochtendje fotograferen in de Biesbosch Ochtendje fotograferen in de Biesbosch
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Angela Goossens
Door

Angela Goossens

op 02 Jul 2012

Hoi Peter, prachtige foto's hoor. Ik vind de Biesbosch geweldig om te fotograferen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Ik heb afgelopen mei een workshop fotografie gevolgd in de Biesbosch , wat inhield dat ik om half 4 mijn bed uit moest (we hadden om 5 uur in de Biesbosch afgesproken) maar het was zeker de moeite waard. De zonsopkomst is daar echt heel mooi.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 03 Jul 2012

Dank voor je reactie, Angela! Tja, rond deze tijd een zonsopkomst meemaken betekent echt vroeg je bed uit. Maar vaak is het zeker wel de moeite waard. En anders ben je gewoon heerlijk een poosje buiten in de natuur... ;-)

Reactie plaatsen