Fotografie

Ochtendje fotograferen in de Biesbosch

Niet gehinderd door enige tegenzin, na het debacle van gisteren, heb ik voor deze ochtend ook gewoon weer de wekker gezet om 4:30 uur. Dan vind ik mezelf een bikkel. ;-) Maar toen de wekker ging dacht ik: ik ga er zometeen wel uit. Om dus vrolijk verder te slapen. Maar toch, na een kwartiertje werd ik wakker en in notime zat ik in de auto om te gaan fotograferen in de Biesbosch. Ik rekende er op dat het licht beter zou zijn vandaag. Het leek er wel op. De lucht kleurde in eerste instantie wat roze, dus ik had goede hoop! Helaas was de pret van korte duur. De zon was slecht enkele minuten te zien en verdween daarna weer achter een wolkenplaat. Zoals ik op Facebook al schreef heb ik de afgelopen avonden besteed aan de DVD 'Chasing the Light' van David Noton. Prachtige beelden en nuttige info voor de serieuze landschapsfotograaf! Ook hij heeft het daar over situaties waarbij het juiste licht er slechts heel even is. En dan moet je er wel klaar voor zijn. Een soort van 'decisive moment' als het ware. Nou, dat gevoel had ik deze ochtend ook. De zon was slechts heel even te zien, maar ik had hem op de plaat staan! Geen grote oogst weer, maar het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Klik op de foto voor groot formaat. RT of Like eens als je dit leuk vind! Ochtendje fotograferen in de Biesbosch Ochtendje fotograferen in de Biesbosch Ochtendje fotograferen in de Biesbosch