Fotografie
Peter van Veen
Fotografie
03/05/2015
0 min
6

Lente, vorst en rijp

03/05/2015
0 min
6
Lente, vorst en rijpIn de achterliggende weken diende de lente zich al een beetje aan. De eerste sneeuwklokjes zag ik her en der al opkomen. Toch was koning winter nog niet verdreven, want de nachten waren koud. Met als fraai gevolg soms enkele ochtenden waarbij de natuur bedekt werd door een fraaie laag rijp. Een bleek ochtendzonnetje erbij en het feest is compleet. Op een ochtend heb ik de stoute (lees: warme) schoenen maar eens aangetrokken en er op uit gegaan. Ik wilde deze fraaie combinatie van lente, vorst en rijp vastleggen nu het nog kon. Ver hoefde ik daar niet voor. Alle foto's hieronder zijn gemaakt op enkele minuten loopafstand van mijn huis. Vrijwel alle foto's zijn gemaakt met de Nikon D5300 in combinatie met de Sigma 105mm f/2.8 macrolens. De laatste twee foto's zijn gemaakt met een omgekeerde groothoeklens. Hieronder vind je een selectie van de foto's die ik die ochtend heb gemaakt. [nggallery id="17"]
Reacties
Categorieën