Lente, vorst en rijp
05 maart 2015 
0 min. leestijd

Lente, vorst en rijp

Lente, vorst en rijpIn de achterliggende weken diende de lente zich al een beetje aan. De eerste sneeuwklokjes zag ik her en der al opkomen. Toch was koning winter nog niet verdreven, want de nachten waren koud. Met als fraai gevolg soms enkele ochtenden waarbij de natuur bedekt werd door een fraaie laag rijp. Een bleek ochtendzonnetje erbij en het feest is compleet. Op een ochtend heb ik de stoute (lees: warme) schoenen maar eens aangetrokken en er op uit gegaan. Ik wilde deze fraaie combinatie van lente, vorst en rijp vastleggen nu het nog kon. Ver hoefde ik daar niet voor. Alle foto's hieronder zijn gemaakt op enkele minuten loopafstand van mijn huis. Vrijwel alle foto's zijn gemaakt met de Nikon D5300 in combinatie met de Sigma 105mm f/2.8 macrolens. De laatste twee foto's zijn gemaakt met een omgekeerde groothoeklens. Hieronder vind je een selectie van de foto's die ik die ochtend heb gemaakt. [nggallery id="17"]
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
naessens M
Door

naessens M

op 09 Mar 2015

zeer mooie fotos

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 10 Mar 2015

Dankjewel Marijke!

Danielle Vanstraelen
Door

Danielle Vanstraelen

op 12 Mar 2015

prachtige serie

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 12 Mar 2015

Dankjewel Danielle!

Irene
Door

Irene

op 27 Nov 2015

Ik heb nog niet zolang een macrolens en deze serie inspireert mij enorm. Ik kan niet wachten...................

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 27 Nov 2015

Macro blijft zo geweldig om te doen...!

Reactie plaatsen