De Wondere Wereld van Macrofotografie
18 maart 2017 
0 min. leestijd

De Wondere Wereld van Macrofotografie

Macrofotografie wordt ook wel aangeduid als 'vastleggen wat je niet zien kunt'. Of op zijn minst heel moeilijk zien kunt. Ik vind het altid geweldig om te ontdekken welke details er in een macrofoto zichtbaar worden die je met het blote oog niet of nauwelijks kunt zien. Maar: macrofotografie is veel meer dan alleen een pure registratie! Ook in deze wereld kun je spelen met licht, compositie, lijnen, etc. Wil je daar meer over ontdekken? Kijk dan eens naar de online lessen over macrofotografie. Om je te inspireren geef ik je hier de link naar de Wondere Wereld van Macrofotografie in de vorm van een serie verbluffende beelden. Er staan ook nog Nederlandse beelden bij. Ontzettend goed voor de inspiratie. Kijk, geniet en verwonder! De Wondere Wereld van Macrofotografie
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen: • De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Ellie
Door

Ellie

op 05 Apr 2017

Dag Peter, hoop dat je vader aan het herstellen is. Mijn vraag: n.a.v. je berichtgeving over de macrofotografie na lange tijd mijn lens (Canon 50 mm/1:2.5) opgezocht. Helaas veel wind, dus mijn bloempje was steeds uit beeld. Maar wel weer aan de slag met mijn Canon 750. Toen ik thuis kwam realiseerde ik me dat mijn Canon EOS 6D op de bank lag. Dom!!!! Gewoon niet aan gedacht om de lens op de D6 te schroeven. Maar kun je wat vertellen over Macro Canon 750 versus D6?

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 13 Dec 2017

Sorry, ik heb dit bericht totaal gemist... Met vader gaat alles (nog steeds) goed gelukkig. :-) Het grootste verschil in gebruik tussen deze twee camera's is dat de 6D een fullframe is en de 750D niet. Een fullframe heeft als voordeel veel meer pixels, maar als nadeel minderscherptediepte. En dat is bij macrofotografie toch al een heikel punt. Wellicht kun je met de 6D wel hoger in de ISO waardoor je kortere sluitertijden kunt gebruiken.

Reactie plaatsen