Fotobewerking
Peter van Veen
Fotobewerking
04/06/2020
0 min
3

Luminar 4 - Fotobewerking Zwart-Wit

04/06/2020
0 min
3
In Luminar 4 kun je heel veel bewerkingen doen. Dat gaat heel gemakkelijk via de Luminar Looks maar het kan ook helemaal handmatig. Een foto vanaf het begin, dus vanaf de RAW, zelf helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak. Ook daarin heeft Luminar 4 heel veel te bieden. Ik heb een foto op de handmatige manier bewerkt in omgezet naar Zwartt-Wit, omdat ik vond dat dit het best bij dit beeld past. Het gaat om een foto die ik gemaakt heb tijdens een Clubdag van onze Fotografie Praktijkschool in Antwerpen. Je kunt daar onder de Schelde door lopen. In het trappenhuis staan prachtige nostalgische houten roltrappen. Maar er is ook veel kunstlicht aanwezig. Logisch natuurlijk, maar het geeft wel een bepaalde tint aan de foto. Die ga ik verwijderen met de witbalans. Daarna pas ik de belichting nog wat aan, doe wat aan de hoeveelheid ruis (ISO 2000!). Daarna wordt de foto omgezet naar Zwart-Wit met behulp van kleuren en Luminantie. Als laatste bewerk ik de foto door de techniek 'Doordrukken & Tegenhouden' ofwel 'Dodge & Burn' en pas ik een Orton-effect toe. Wil je even meekijken hoe ik deze foto bewerk in Luminar 4?
Reacties
Categorieën